Kültür Merkezinde OSB’nin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

1388 Görüntülenme 12 Ekim 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Organize Sanayi Bölgesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

 Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ni sanayicilerle el ele vererek hep beraber büyüteceklerine vurgu yaparak, “OSB’mizin bünyesinde artık ihtisasa doğru gideceğiz. Belki artık mermer fabrikalarına bir yer ayıracağız. Belki yarın silah sektörünü bir yere ayıracağız. Ama hiç vazgeçmeyeceğimiz bir şey var; Üzümlü ve Huğlu’yu yerinde tutacağız. Biz de elimizi taşın altına koyacağız. Bürokrasiyi önünden çekip, bu insanların enerjisinden, tesisleşmesinden, altyapısına kadar ben varım, sayın vekilimiz var, büyükşehirimiz var. Hep beraber bu işe inanarak başladık. İnanarak çok iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Bu duygular içinde bu şehrin yolunun açık olduğunu görüyorum. Şeklinde sözlere yer verdi.
 
Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi istişare toplantısına katılan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı, Beyşehir Organize Sanayisi’nin günümüzdeki geldiği noktada emeği geçen herkese ve yatırımcılara teşekkür etti.
 
Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin de bu sanayi bölgelerinden birisi olduğuna dikkati çeken Samancı, kurulduğunda 3-5 fabrika bulunan sanayi bölgesinde bugün artık yeni bir organize sanayi alanına ihtiyaç duyacak şekilde yatırımların olmasının oldukça sevindirici, memnun edici ve heyecan verici olduğuna vurgu yaptı.
 
Sanayi bölgesine yatırım yapan müteşebbislere seslenen Samancı, “Aslına bakacak olursanız, siz sadece orada yatırım yaparken aynı zamanda şehrin kalkınmasına, şehrin istihdamına, insanların iş bulmasına ve evlerine aş götürmesine vesile oluyorsunuz. Aynı zamanda ülkemize, milletimize, devletimize kat değeriniz de oldukça yüksek.”ifadelerini kullandı.
 
"BEYŞEHİR, SANAYİ ÖLÇEĞİNDE DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"
 
Konya’nın ilçeleri içerisinde Beyşehir’in önemli bir ölçeğe sahip olduğunu vurgulayan Samancı, ticaret hacmi yönünden, sanayi alanında yapmış olduğu iç ve dış ticaret açısından yörenin oldukça önemli bir yere sahip olduğuna işaret ederken, “Özellikle savunma sanayi noktasında. Tabi bu noktadan sonra daha da fazla ilerletebilmek, sanayimizi geliştirebilmek, organize sanayimize yeni firmaları ekleyebilmek bizim için oldukça önemli, heyecan verici. İnşallah bunu hep beraber başaracağız.
 
Yani, daha yeni yatırımcıları ve mevcut işletmecilerimizi ve fabrikalarımızi büyütmek adına el birliğiyle inşallah mücadelemizi hep birlikte vereceğiz. Tabi bunu yaparken bir taraftan da organize sanayimizin ihtiyaçlarına da bakmak durumundayız. İşte bugün bunu konuşacağız. Temel ihtiyaçların giderilmesinde, devletimizin verdiği imkanlar çerçevesinde, yani bizde bu fırsatı, memleketimize, ilçemize nasıl çevirebiliriz, bunları hep beraber konuşacağız. Biz de takip edip kovalayacağız.”dedi.
 
OSB 1'İN EKSİKLİKLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN DE ÇALIŞMALAR YAPILACAK
 
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin 1.kısmının bütün arsa ve parsellerinin yatırımcılara tahsis edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Artık organize sanayi bölgesinin ikinci kısmına geçiş yapacağız. OSB 1’in eksiklerini giderirken, diğer taraftan da OSB’nin ikinci bölümü için milletvekilimizle beraber Sanayi Bakanlığımıza müracaatımızı yapacağız. Hem OSB 1’in, hem de OSB 2’nin ilçemize çok önemli yararlar getireceğini düşünüyorum.”dedi.
 
"SANAYİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
 
Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık da, konuşmasında, Beyşehir OSB’de sanayicilerin sanayisinde başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Bundan sonra da bu sürecin devam edeceği aşikardır. Bu çalışmaların devam etmesi için hep birlikte gayret göstereceğiz. İnşallah birlikte çalıştığımız süreç içerisinde Beyşehir OSB’nin gelişmesi, daha fazla insana istihdam sağlaması için çaba göstereceğiz. Biz de her zaman sanayicinin yanında olacağız, olmaya da devam edeceğiz.”ifadelerine yer verdi.
 
OSB'DE TAHSİSİ YAPILAN PARSELLER VE FAALİYET DURUMU DA ANLATILDI
 
Toplantıda, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutlu Korkmaz da, sanayi bölgesinde tahsisi yapılan parseller ve faaliyet durumu hakkında bilgilendirmede bulundu, uygulanan teşvik durumunu anlattı. Mevcut sanayi bölgesinde öncelikli ihtiyaçlara ilişkin bilgiler de veren Korkmaz, gerçekleştirilecek 2.kısım çalışmalarına değindi.
 
Toplantının sonunda sanayi bölgesine katkı ve destek sağlayan bazı firmaların sahiplerine teşekkür plaketleri verildi.
 
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi