Beyşehir’de 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

1174 Görüntülenme 19 Ekim 2020 Paylaş

Beyşehir’de, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Anıt meydanında gerçekleştirilen tören  Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı törene, ilçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve  davetliler katıldı.

Konuşmasında günün anlam ve önemine değinen  Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Metli, 19 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve 64. hükümetin imzasıyla Türkiye'de kutlanmaya başlayan Muhtarlar Günü'nün 6'ıncı yılı olduğunu söyleyerek, bu günü armağan etmesinden dolayı Cumhurbaşkanına meslektaşları adına teşekkürlerini iletti.
Protokol konuşmalarının ardından günün anısına ilçede görev yapan tek kadın ve en yaşlı,en geç muhtarlara plaket takdimi yapıldı.