BEYŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERDEN OLUŞAN DEV KORO SEYİRCİYLE BULUŞTU

1107 Görüntülenme 13 Haziran 2022 Paylaş

Beyşehir’de farklı okullarda okuyan 115 öğrencinin oluşturduğu dev koro ve orkestra topluluğu, ilk kez seyirciyle buluştu.

Beyşehir'de Beyşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen "Yaza Merhaba Halk Konseri" projesi kapsamında 8 okuldan, Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tayfun Korkmaz’ın çalışmalarıyla oluşturulan koro ve orkestra Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde konser verdi. Gerçekleşen konserde seyirciler salonu hınca hınç doldururken, söylenen türkülere hep bir ağızdan eşlik edildi. Öğretmen, öğrenci ve velilerin ilgi gösterdiği etkinlikte koro, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve güncel eserler seslendirdi.
 
Öğrencilerin muhteşem performans gösterdiğini söyleyen Müzik Öğretmeni Tayfun Korkmaz,
Beyşehir’in birbirinden değerli çocuklarıyla, yetenekli çocuklarıyla, iki, iki buçuk ay süren provalarımız çalışmalarımız sonucunda Beyşehir halkına yaza merhaba konseri yaptık. Konsere ciddi bir ilgi vardı. Bu bizi çok mutlu etti. Hep bir ağızdan şarkı söyledik, konserimizi yaptık. Eserlerin hep bir ağızdan söylenmesi beni çok mutlu eden bir durum oldu. Orkestrada yaklaşık 5 farklı okuldan öğrenciler vardı. Gitar, bağlama, flüt, ritim sazlar orkestramızı oluşturan çalgılardı. Koro Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluştu. Toplamda 115 kişilik bir koroyla Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Gazi İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Doğa Koleji, İhsan Kabadayı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu, Ali Rıza Celeboğlu, Cumhuriyet İlkokulu, Fethullah Bayır Fen Lisesi, Şehit Nazım Bey Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı.
 
Bu konseri planlarken ki niyetim, bu güzel şehrin güzel evlatlarının yine şehrin değerli insanları tarafından onore edilmeleriydi. Gerçekten bu amaca ulaştığımıza inanıyorum. Bende sahnede olan bütün evlatlarım ile gurur duydum. Duymaya da devam edeceğim. Onlar için bu tür platformlar hazırlamak çok onore edici bir şey. Ne kadar değerli olduklarını da bütün halk gördü. Perde açılır açılmaz insanlar büyük bir şaşkınlıkla karşıladı. İnşallah bu güzel Beyşehir halkına başka platformlar ile bu güzel çocuklar ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a bu tür sanata ve spora ait sosyal faaliyetlere ilgisinden ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.  Kendisi engel olmak bir yana fazlasıyla destek veriyor. Bu konuda bizim gibi üretken insanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi