ÜZÜMLÜ’DEKİ DAYANIŞMA YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

536 Görüntülenme 4 Eylül 2023 Paylaş

Üzümlü Mahallesinde düzenlenen “Üzümlü Dayanışma Yemeği” adı altındaki anlamlı organizasyonda mahalle sakinlerinin yanı sıra siyasiler ile ilçe idarecileri ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve davetliler katıldı.


Üzümlü meydanında düzenlenen yemek organizasyonunda bir araya gelerek dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneği gösterildi.
Programda konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, ”Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin savunma sanayine önemli katkıları olan 2 tane gururumuzun olduğunu söylüyorum. Bunlar Üzümlümüz ve Huğlumuzdur.
“Çeliği fikirleriyle sanata dönüştürüp tüm dünyayla buluşturan”Üzümlü’müzü kutluyorum. Biz bu şehre, bu beldeye, bu toprağa ne kadar hizmet edersek azdır. Bu insanlara hizmet etmek hepimizin boynunun borcudur. Bu hisler içinde hepinizi tekrar hürmetle selamlıyorum.
Değerli konuklar şu an Üzümlü’müzde 25’e yakın irili ufaklı fabrikanın önlerine kadar asfaltlar yaptık. Dışarıdan gelen bir yabancının, fabrikası olan hemşehrimin yüzünü ak etmekti maksadımız. O yüzden bu yapılanlar hoş olsun, bizler eksik bile yapıyoruz. Üzümlümüzle ilgili daha çok konuşacak çok konumuz var. Değerli Üzümlü’ler sizinle sohbet güzeldir gece geliriz gündüz geliriz iyi ki varsınız diyerek bu yemeğin birliğimize ve dirliğimize hayır getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ederek hepinizi tekrardan saygıyla selamlıyorum, Allah’a emanet olun.” İfadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış konuşmasında ise, “Bu güzel birlikteliği, bu güzel imkanı ortaya koyan gençlerimize, bir araya gelen hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Üzümlü, Beyşehir’in, Konya’nın üreten merkezlerinden bir tanesi. Herkes alın terini, emeğini ortaya koyuyor ve Üzümlü gün geçtikçe daha da büyüyor, daha da güçleniyor” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, Büyükşehir Belediyesi olarak görev aldıkları günden itibaren tüm ilçelerde olduğu gibi Beyşehir’de, Üzümlü’de de önemli çalışmalar yürüttüklerini anımsatarak, “Özellikle arıtma tesisinin yapılması herhalde Üzümlü için en elzem işlerden birisiydi. Elhamdülillah tamamlandı ve hayata geçti. Diğer işleri de belediye başkanımızla birlikte koordineli şekilde yapmaya devam ediyoruz. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi arttırsın” ifadelerini kullandı.
Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin de olduğu yemek organizasyonunda İlçe Müftüsü Veysel Kükrek tarafından dua yaptırılırken, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve TRT ilahi ekibi tarafından ilahiler söylendi. Ardından katılımcılara alanda yemek ikram edilerek buradaki program sona erdi.
Yemeğe, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Siyasi Partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve mahalle sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi