BAŞKAN BAYINDIR, HİZMET VE ESERLE GEÇEN BEŞ YILI DEĞERLENDİRDİ

397 Görüntülenme 11 Mart 2024 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, beş yıllık süreçte ortaya koydukları tüm çalışmaları, yatırımları ve projeleri düzenlediği ‘Beş Yılı Değerlendirme ve Lansman Programında kamuoyuyla paylaştı.

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda geçmiş dönemde yapılan hizmetlere yer verilirken, yeni dönemde Başkan Bayındır tarafından gerçekleştirilmesi planlanan projelerin de tanıtıldığı toplantıda konuşan Bayındır, “Sorunları ve çözümlerini ömrünü bu şehre adamış biri olarak Beyşehir’i ileri hedeflere taşınması için durmak yok yola devam” ifadelerine yer verdi.
“YENİ DÖNEMDE, YENİ İŞLETMELERLE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”
Beyşehir Belediyesi’nin hizmetlerle dolu beş yılını değerlendiren Başkan Bayındır, Bu dönemde yeni işletmeler ve projelerle Beyşehir’e değer katacak ve istihdama katkıda bulunacak işletmeleri de kazandırmaya devam edeceğini vurguladı.
Bayındır, “Beyşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz günden bu yana hem tasarruf ettik, hem borç ödedik hemde işletmeler kurduk. Belediye bünyesine Mermer İşletmesi, Petrol İşletmesi, Karaburun Plajı, Asfalt Plenti, Konkasör Şantiyesi ve Parke fabrikası kazandırdık. Bu işletmelerle Beyşehir’imize yettik, kendi asflatımızı kendimiz hazırlayıp döktük, kendi taş parke ve bordürlerimizi kendimiz üretip uygulamasını yine kendi ekiplerimizle gerçekleştirdik. İnşallah yeni dönemde de birçok işletme kurmaya, Beyşehir’in yalnızca bugününe değil yarınına da hizmet etmeye devam edeceğiz.”
“ALDIĞIMIZ İŞ MAKİNALARININ BUGÜNKÜ DEĞERİ 240 MİLYON”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Belediye araç filosu hakkında da açıklamalarda bulunarak, bugünkü değeri 240 Milyon TL’ye varan iş makinalarını kendi öz kaynaklarıyla Beyşehir’e kazandırdıklarını dile getirdi.
Başkan Bayındır, Belediye araç filosunu yalnızca yeni araçlar alarak değil, Belediye bünyesinde de atıl vaziyette olan araçların tamirlerinin de gerçekleştirilerek araç filosunu geliştirdiklerini, atıl araçları tekrar ilçeye kazandırdıklarını ifade etti.
“Göreve geldiğimiz gün kademede kullanılabilir araç sayımız yetersizdi. Hizmet etmek için yeni makine ekipmana ihtiyaç olduğunu bildiğim için kollarımızı sıvadık. Yaptığımız tasarruflarla kendi öz kaynaklarımızla şehrimize Toplamda 17 adet İş Makinesi kazandırılarak, bugünün güncel maliyeti ile 200 ila 240 milyon Türk Lirası arasında bir harcama yaptık. Tüm bu makinalarla şehrimizin bütün ihtiyaçlarını karşıladık. İnşallah hep birlikte yeni dönemde yeni iş makinaları ve ekipmanlarla daha kaliteli bir hizmet sunacağız.”
BEYŞEHİR’İ TÜRKİYE YÜZYILI’NIN EN İYİ HİZMETLERİYLE BULUŞTURACAĞIZ”
Başkan Bayındır değerlendirme toplantısında yeni dönemde hayata geçireceği projeleri de duyurdu. Beyşehir’e Türkiye Yüzyılı’na yakışan en iyi hizmetlerin devlet, yerel yönetimler işbirliği içerisinde getirileceğini belirtti.
“AK Parti’miz ile çıktığımız bu yolda Beyşehir’e, 40 yıllık tecrübem ve partimin gücünü birleştirerek yüzyılın hedeflerini gerçekleştirmek için durmadan çalışacağım. Şehrimiz adına koyduğumuz çok güzel hedefler var. Şimdiye kadar hiç hayal kurmadık, hep yapacağımız hedefler koyarak yüzümüzün akıyla halkımızın karşısına çıktık. Şimdi de yine aynı yüz akıyla çıkmak için yeni dönemde yeni hedefler için çalışacağız.
Bir dizi yeni proje ve yatırımdan bahseden Bayındır, “Beykart, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kapalı Pazar Yeri, Otopark ve Şehir içi Trafik düzenlemesi, Halk Ekmek Fabrikası, Millet Bahçesi ve içerisinde nikah salonu, hanımlar lokali, yöresel ürün satış reyonları, gençlik merkezi, kütüphane, kafe ve büfeler yer alacak.” dedi.
Turizm alanındaki projelerinden de bahseden Adil Bayındır, “Kıyı Islahı, Doğa Spor Alanları hazırlanması ve yine burada, Off-Road sahası, atış poligonu, at yarışı sahası, drag pisti, motocross parkuru gibi alanlar yer alacak.”
“Bir diğer projeler ise Sanayi ve Yeşilyurt Sanayi bağlantı yolu ve doğalgaz çalışması, Birinci ve ikinci etap organize sanayi bölgeleri, Organize Sanayi doğalgaz çalışmaları, soğuk hava deposu ve meyve sebze kurutma tesisleri, kırsal alan planları, dinlenme tesisi, Yeşildağ İskele Mesire Alanı ve Adaköy Değirmeni, kentsel dönüşüm, imara açılmış alanlarda 18 uygulaması, Sevindik, Emen ve Üçpınar Mahalleleri arasında jeotermal sondaj ve kaplıcalar, Yeşildağ Mahallesi çamur kaplıcaları, hayvancılık saha çalışmaları, göl, dağ, yayla turizm alanları, güneş enerji sistemleri gibi yüzyılın projelerini hedefledik. Hep birlikte bu hedeflere ulaşmak için gece gündüz demen yeni dönemde durmak yok yola devam.” dedi.
İlerleyen süreçte yayınlayacağı seçim beyannamesi ile proje detaylarını aktaran Bayındır, “ Tüm bu hizmetlerimizde Beyşehir’linin emeği vardır, her birine tek tek teşekkür ediyorum. Şimdi yine Beyşehir’li hemşehrilerimin destek ve emekleriyle yeni bir döneme bismillah diyoruz inşallah. İlerleyen süreçte seçim beyannamemiz ile gelecek dönemde hayata geçirmeyi planladığımız projelerin detaylarını da paylaşacağız” diyerek Beyşehir’li hemşehrilerine teşekkür etti.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi