Apartman Sakinlerinin Örnek İmece Usulü Kar Temizliği Apartman Sakinlerinin Örnek İmece Usulü Kar Temizliği
Son 50 yılın en yoğun kar yağışının düştüğü Beyşehir ilçesinde, Belediye ekiplerinin başlattığı karla mücadele çalışmalarına bazı vatandaşlar da evlerinin önünde imece usulü faaliyetlerle destek veriyor.

Beyşehir kent merkezinde 10 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sonrasında 70 santim yüksekliğe ulaşan kar, şehrin ana caddeleri ile mahallelerde ve bina önlerinde de yığınlar ve buz kütleleri oluşturdu. Beyşehir Belediyesi kar temizliği ekipleri, kar yağışı sonrasında kenti karlardan arındırabilmek için adeta seferber olurken, bu çalışmalara bazı vatandaşlardan da destek geldi.

Beyşehir’de ikamet ettikleri binalarının önündeki kar yığınlarını temizlemek için harekete geçen bazı vatandaşlar, imece usulüyle çalışma başlattı. Ellerine kazma ve küreği alan vatandaşlar, faaliyetleri ile çevresinde yaşayan diğer apartman sakinlerine de örnek olurken, bina önlerinde kardan mahsur kalan araçları da beyaz örtüden arındırdı.

Antalya Caddesi üzerindeki bir binada oturan Engin Tengilimoğlu, yağan kar yağışının ardından biriken karların yaşadıkları apartmanın önünden temizlenmesi için apartman sakinleri olarak imece usulüyle çalışma başlattıklarını söyledi. Uzun yıllardır ilçede böylesine kar yağışına tanıklık etmediklerini anlatan Tengilimoğlu, şöyle konuştu:

“Kar yağışı sonrasında gelen don ve buzlanma, apartmanımızın giriş kısmında büyük bir buz kütlesi oluşmasına neden oldu. Apartman sakinleri olarak aramızda anlaşarak bu kütleyi hep beraber buradan kaldırma kararı aldık. Son yarım saattir burada temizleme çabası veriyoruz. Sona doğru da yaklaştık diyebilirim. Tabi buradan şunu da söylememiz lazım. Aynı sorunları yaşayan Beyşehir halkımız da kendi apartmanın, esnaflarımız ise kendi dükkanlarının önündeki kaldırımları temizleme çabası ya da gayreti gösterirlerse daha güzel bir Beyşehir’de hep beraber yaşayabiliriz. Burada gördüğünüz apartman sakinleri hep beraber bu mücadeleyi vererek yine bize sıkıntı oluşturan bu kardan bu buzdan kurtulmaya çalışıyoruz.”

3 Ocak 2017, Salı - 530