Başkan Özaltun, Kadın Usta Öğreticilerle Buluştu Başkan Özaltun, Kadın Usta Öğreticilerle Buluştu
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, usta kadın öğreticilerle buluştu.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde bir restoranda gerçekleştirilen programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir HEM Müdürü Süleyman Siper, eşleri ve kadın usta öğreticiler katıldı.

Programda usta öğreticiler ile restoranın bayan çalışanlarının kadınlar gününü kutlayarak karanfil uzatan Özaltun, yaptığı konuşmada, kadınların sadece yılın bir gününde hatırlanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim için aslında her gün kadınlar, her gün anneler günüdür.” diye konuştu.

Beyşehir Belediyesi olarak kadınlara ayrı bir önem verdiklerini ve bu önemin bir göstergesi olarak kadınlara yönelik görev süresinin başlangıcı ile birlikte kurum olarak birçok çalışmanın içerisine girdiklerini anlatan Özaltun, bunlardan birisinin de Beyşehir’e bir hanımlar lokali kazandırmak olduğunu söyledi.

Beyşehir Belediyesi’ne yeni bir hizmet binasının kazandırılması gereken böyle bir çalışmanın olduğu dönemde, kentin göle nazır en güzel yerini hanımlar lokali yapılmak üzere tahsis ettiklerine vurgu yapan Özaltun, “Göreve başladığımız gün bu alanda belediye binası yapımı tahsisini iptal ettik. Bu alanın hanımlar lokali ve şehir konağı yapılmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. Ve bunu çok açık ve net söylüyorum, bu konuda erkeklerden de çok büyük eleştiriler alıyorum; ‘Neden buraya hanımlar lokali yaptınız da, başka bir tesis yapmadınız’ diye. Ama bizim için anne çok önemli, kadın çok önemli. O yüzden, Konya Büyükşehir Belediyemiz de bu tahsisin hemen ardından hanımlar lokalinin yapımına başladı, inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah kısa sürede siz kadınlarımızın hizmetine sunulacak. İçerisinde, yüzme havuzu, fitnesi, kadınlarımızın sosyal faaliyetler yapabileceği, eğitim çalışmalarının da yürütüleceği bir kompleks olacak burası.” dedi.

Özaltun, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde vatan ve millete sahip çıkma adına kadınların, annelerin tankların önünde ortaya koyduğu mücadeleye de dikkat çekerken, o gece yaşanılanları unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını da söyledi, “Bundan sonraki süreçte de bizlere düşen ne varsa, sizlerin her zaman yanınızdayız, destekçiziniz. Buradaki kurs öğretmenlerimizin de gününü kutluyor, bu meslekte verdiğiniz hizmetlerden dolayı da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, konuşmasında, “Cennet anaların ayağı altındadır” Hadis-i Şerifi’nden örnek verirken, şefkat kahramanı olan kadınlara dini yönden de ne derece önem verildiğinin ortada olduğunu söyledi. Yılın bir günü değil, 365 günü de kadınların kendileri için değerli ve önemli olduğunu dile getiren Şahiner, kadınların gününü kutladı.

Beyşehir HEM Müdürü Süleyman Siper ise, kadının toplumun her şeyi ve dinamiği  ve temel taşı olduğunu vurgularken, “Bizim anamızdır, bacımızdır, kadınımızdır ve yavrularımızın annesidir. Yuvayı yapan da dişi kuştur. Böyle üst üste koyduğumuz zaman elbette ki kadının yeri vazgeçilmez bir yerdedir. Ölçülemez bir değere sahiptir. Kadınlarımız başımızın tacıdır.” diye konuştu.

9 Mart 2017, Perşembe - 378