Başkan Özaltun “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” Konulu Konferansa Katıldı Başkan Özaltun “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” Konulu Konferansa Katıldı
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Yurt Müdürlüğü’ne bağlı Feride Akkanat Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konulu konferansa katıldı.

Konferansa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, KYK Konya İl Müdürü Mehmet Sorgun, KYK Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, kurum amirleri, üniversite öğrencileri katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr.Cüneyt Özşahin, yaptığı sunumunda,Yeni Türkiye ve yeni gelecek için yeni süreçte ülkenin her şeyden önce istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “İstikrarlı bir Türkiye konusunda artık zaman kaybetmeye lüksümüz yok.Zaten, fazlasıyla bu konuda zaman kaybettik.” diye konuştu.

Türkiye’de yeni bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu konuşmasında vurgulayan Özşahin, 1990’lı yıllarda Türkiye’de yaşanan sıkıntılı dönemlere dikkat çekti. Bu süreçte hem siyasi, hem de ekonomik yönden baskılar gördüklerini, sıkıntılar yaşadıklarını, koalisyonları ve kararsızlıkları gördüklerini anlatan Özşahin, bununla beraber sistemin kilitlendiğine de hep beraber tanık olduklarını dile getirdi. Bugün yapılan sistem tartışmasını, Türkiye’de istikrarın sağlanmasına yönelik bir tartışma olarak düşünmek gerektiğini vurgulayan Özşahin, sistemin aslında bir araç olduğunu, amacın ise bu konuda Türkiye’yi bir adım daha ileriye doğru taşımak olduğunu ifade etti. 90’lı yıllar boyunca sistem değişikliği ile ilgili adımların atılamadığına işaret eden Özşahin, “Ama, şu son on yıllık süre içerisinde bir atılım yaptık, ama bu atılımın devam etmesi gerekiyor. O yüzden bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyuluyor. Bir an önce bunu gerçekleştirmek gerekiyor. Türkiye’nin ulaşmak istediği hedeflere kavuşması için bu konuda hızla hareket edilmesi gerekiyor.” dedi.

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında düzenlenen konferansın açılışında kürsüye gelen KYK Konya İl Müdürü Mehmet Sorgun, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununu karşılayan bir kurum olmalarına rağmen bu tür konferans, etkinlik, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini anlatarak, “Kredi Yurtlar Kurumu Konya İl Müdürlüğü olarak birinci dönem 4 ay süreyle 661 sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında program gerçekleştirmişiz.” dedi.

Programın sonunda Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, KYK İl Müdürü Sorgun ile konuşmacı Özşahin’e Çini işlemeli tarihi Taşköprüyü yansıtan bir tablo  hediye etti.

2 Mart 2017, Perşembe - 158