Başkan Özaltun’dan İstiklal Marşı mesajı Başkan Özaltun’dan İstiklal Marşı mesajı
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletin duygu ve düşüncesine tercüman olarak büyük bir coşku ile kaleme alındığı eşsiz bir sanat eseri olduğuna vurgu yapan Başkan Özaltun, şu cümlelere yer verdi:

"Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, özgürlüğümüzün simgesi, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel ifadesi, topraklarımızın ebediyen işgale uğramayacağının güvencesidir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın milli değerlere sarılarak kazanıldığını anlatan bir belgedir. Millet olarak Mehmet Akif’i ve İstiklal Marşımızı o dönemin zor koşullarını düşünerek daha iyi anlamalıyız. Milli mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir. Milletimiz, Akif’in ruhuna sahip bu ülkenin sorunlarını kendine dert edinmiş dava insanlarının hizmet aşkıyla daha güzel bir geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum"

12 Mart 2018, Pazartesi - 573