Başkan Özaltun’dan Kadınlar Günü’ne Özel Mektuplu Kutlama Başkan Özaltun’dan Kadınlar Günü’ne Özel Mektuplu Kutlama
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehirli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Beyşehirli kadınlara gönderdiği birer mektupla kutladı.

Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Yaşamımızın her anında desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksız sunan, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile, gerek toplum yapımızın temel direği fedakar, cefakar analarımız, bacılarımız, kızlarımız şanlı tarihimiz boyunca adını altın harflerle yazdırmışlar ve tüm dünyaya örnek olmuşlardır.” dedi.

Özaltun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beyşehirli kadınların ikamet ettiği adreslerine gönderdiği mektubunda; “Çok kıymetli hanımefendi; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü samimiyetle tebrik ediyor, bugünün tüm kadınlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” şeklinde sözlere yer verdi.

Başkan Özaltun, Beyşehirli kadınların adreslerine ulaştırılan ve altında imzası bulunan özel mektubunda şu mesaj ve cümlelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) Veda Hutbesi’nde “Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir…” buyurduğu gibi kadınlarımızın haklarının gözetilmesi yaşadığımız toplumda bizlerin en önemli vazifesi, sorumluluğu halindedir. Yaşamımızın her anında desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksız sunan, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği fedakar, cefakar analarımız, bacılarımız, kızlarımız şanlı tarihimiz boyunca adını altın harflerle yazdırmışlar ve dünyaya örnek olmuşlardır. Tarihi süreçten günümüze kadar, Türk Kadınları, milletimizin en zorlu en hassas anlarında, gerek bizzat cephede ve gerekse cephe gerisinde canla başla çalışarak milletimizin varlık ve birlik mücadelesinde büyük bir yer işgal etmişlerdir. Bütün insanlığın ilk öğretmeni olan kadınlarımız ordumuza vatanımıza Mehmetçik yetiştirmekle kalmamış, en değerli varlıklarını üzerindeki bütün emeklerine rağmen göz kırpmadan vatan nöbetine göndermekte, kalırsa gazi gelirse şehit anlayışıyla kınalayıp kurban etmekte tereddüt göstermemiştir. Varlıklarıyla onurlandığımız, narin yaradılışlarının altında büyük bir dayanıklılık ve derinlik barındıran kadınlarımız  Çanakkale, Milli Mücadele gibi ölüm, kalım mücadelesinin verildiği yıllarda gösterdiği üstün meziyetlerini, milletimizin yine bir kahramanlık destanı yazdığı 15 Temmuzda da kucağındaki, döşeğindeki çocuğu alarak meydanlara koşmuş, tankın üzerine çıkmış, kamyonun direksiyonuna geçmiş ve bu mücadelenin ülkenin, memleketin, vatanın, milletin ve çocuğunun geleceği açısından varlık yokluk mücadelesi olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Binlerce yıllık tarihimizde yüzlerce örnek bize göstermektedir ki, kadınlarımız bu toplumun ana unsuru, bizim varlık sebebimizdir. Halkımızın Ozanı Neşet Ertaş’ın ifadesiyle kadınlar insandır, biz insanoğlu. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü bir kez daha içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

7 Mart 2018, Çarşamba - 578