Başkan Özaltun’un engelliler haftası kutlaması Başkan Özaltun’un engelliler haftası kutlaması
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, "Varlıklarıyla dünyamızı zenginleştiren engelli kardeşlerimin Engelliler Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, mutlu ve huzur dolu yarınlar diliyorum" dedi.

Özaltun, 10 Mayıs Engelliler Haftası açılışıyla başlayan, 11 Mayıs Görmeyenler, 12 Mayıs işitme ve Konuşma Kusurluları, 13 Mayıs Ortopedik Engelliler, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler Günü ile 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü'nü içeren haftayı farkındalık oluşturmak açısından fırsat olarak gördüklerini ifade ederek, mesajında şunlara yer verdi:

"İçerisinde bulunduğumuz Engelliler Haftası, engelliler ve onların sorunlarının nasıl aşılacağı konusuna dikkat çekmeyi amaçlaması bakımından üzerinden durulması gereken önemli bir haftadır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Her bireyin birer engelli adayı olduğu unutulmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir. Toplumumuzun bir parçası olan engelli kardeşlerimizin yaşama katılımı noktasında önce yüreğimizden sonra elimizden gelen her ne ise yapmakla mükellef bireyler olarak, sağlıklı, gelişmiş, modern, güçlü bir Beyşehir oluşturma kararlılığıyla, engellilerin de yaşama katılımından aldığımız güçle mutlu yarınlara doğru yol alıyoruz. Beyşehir Belediyesi olarak, engelli derneklerimizle, rehabilitasyon merkezlerimizle iç içe olmaya gayret ederek, engelli kardeşlerimizin sosyalleşme, çalışma, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi bütün konularında yanlarında oluyoruz. Bu düşüncelerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda engelli kardeşlerimizin varlığıyla onların ve ailelerinin Engelliler Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, mutlu, sağlıklı, huzur dolu, engelsiz bir yarınlar diliyorum."

10 Mayıs 2018, Perşembe - 662