Başkan Özaltun’un İstiklal Marşının Kabulü Mesajı Başkan Özaltun’un İstiklal Marşının Kabulü Mesajı
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özaltun yayımladığı mesajında şunları söyledi, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 'Milli Marş' olarak kabul edilmesinin 98'nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı Milletimizin Vatan ve İstiklal aşkıyla her türlü imkansızlığa rağmen inanç ile yürütülen kurtuluş mücadelesinin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir.

Akif, Milletimizin gönlünde taht kurmuş birlik, beraberlik ve inancından aldığı bu büyük güç ile eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletin duygu ve düşüncesine rehber olarak istiklal marşını, 41 vecih dizeyle tarihe not düşerek ölümsüzleştirmiştir.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vatanımızın ve bayrağımızın kıymetini bildiğimiz müddetçe Yüce Rabbim inşallah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Vatan ve millet sevgisini gelecek nesillere bir onur nişanı olarak aktaracak olan bu dizeler ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." Dedi.

12 Mart 2019, Salı - 77
T.C. Beyşehir Belediye Başkanlığı - Copyright 2019 © - Bilgi İşlem Müdürlüğü