Bayındır: “Engelli çocuklarımıza sahip çıkmak bir şereftir” Bayındır: “Engelli çocuklarımıza sahip çıkmak bir şereftir”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Engelli çocuklarımıza sahip çıkmak bir şereftir, çünkü bir gün hepimiz engelli olabiliriz, hepimizin böyle bir yavrusu olabilir.”dedi.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Necdet Ünaldı, kendisine eşlik eden müdür yardımcıları Mehmet Örk ve Volkan Koçak, öğretmen, öğrenci velileri ve bir grup özel öğrenci ile birlikte makamında ziyaret ettiği Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu, okul olarak düzenleyecekleri kermese davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bayındır, “Bizleri onurlandırdınız, sizler bizim için çok daha önemli bir görevi yapıyorsunuz. Engelli çocuklarımıza sahip çıkmak, bir şereftir, çünkü bir gün hepimiz engelli olabiliriz, hepimizin böyle yavrusu olabilir. Bu bizim zenginliğimizdir, onlar bizim canımızdır. Ben inşallah sizlerle bu duyguları her zaman paylaşacağım. Elbette bütün okullarımıza gideceğim ama bu yavrularımız çok önemli. En çok geleceğim okul sizsiniz.”diye konuştu.

“AKKANAT BİR MUCİZEDİR”

Belediye Başkanı Adil Bayındır, konuşmasında, Beyşehir’de toplu ulaşım ile ilgili beklentilerini de dile getirirken, istihdam konusunda hayata geçirmeyi planladığı projelere değindi.

Beyşehir’de toplu ulaşım imkanlarının artmasının istihdamın artmasına da bağlı olduğuna dikkati çeken Bayındır, toplu ulaşımı kullanan insan sayısının çoğalmasının Beyşehir’in zengin bir şehir olduğunun da göstergesi olacağını ifade etti.Bayındır, “Bu şehrin zengin olması için Beyşehir’in servis otobüslerinin güzergahındaki duraklarda insanlardan geçilmemeli. Yani her biri mahallesinden akın akın inmeli. Köylerden akın akın gelmeli. Bölgenin istihdamı çözülmüş entegre tesislerine servislerimiz bir moralle gitmeli, bu da Beyşehir’de 75 bin nüfus var, 75 bin nüfusun 4 ile çarpılması anlamına gelir. 300 bin kişiyi etkileyecek olan bir  potansiyeldir bu. Ayrıca nakliyesini de düşünürseniz, muhtelif yan hadiseleri de üstüne koyarsanız, tahmin ediyorum bir 500 bin nüfusu etkileyecektir. İşte bizlerin boynunun borcu olan, ülkenin ekonomisini büyüklerimizden  beklemek yerine  bizler de aşağıdan böyle destekler vererek ekonomiye katkı yapmak, her şeyi Ankara’dan, devletten, her şeyi yönetenlerden beklemek yerine bizler de biraz ucundan tutmuş olursak. Mesela 1996 yılında  Beyşehir’de Beyteks’i kurarak bin 500 kişilik bir potansiyel yaratıp Beyşehir bugün geldiyse bir yerlere  o insanların  çok iyi halisane duygularla hiçbir şey karşılık beklemeden Beyşehir’e gelip yaptıkları fabrika ile üniversitenin büyümesine, bu şehrin insanının iş bulmasına, ekmek kapısının çoğalmasına sebep olmuştur. Ben bu sayıyı çoğaltmaya geldim. Kaderimde,niyetim iyi olduğu, hesabımda ileriye dönük hiçbir hesap olmadığı için ben 5 yıl şu şehirde arkamda bir 5 tane daha fabrika yaptırabilirsem; 3’tür benim taahhüdüm ama 5’e çıkarabilip ayrılırsam ben çok daha rahat ve huzurlu olacağım. O murattayım, o niyetteyim, niyeti iyi olanlara ben iyi biliyorum ki, yaradan yardım ediyor. Mucizeler yaradanın elinde, Beyşehir’de Akkanat bir mucizedir. Ama o mucize ayağına gitmezseniz, davet etmezseniz,  sahip çıkmazsanız, yapılmazdı. Ayağına giderseniz, dağdaki maden gelir, ayağına giderseniz, toprağımızın  altındaki değerler ortaya çıkar, benim hep mücadelem bu değerli arkadaşlar, bizi ziyaretinizle onurlandırdınız,şereflendirdiniz.”ifadelerini kullandı.

Bayındır, ziyaretin sonunda kendisinden okulda mangal sucuk partisi düzenlenmesi talebinde bulunan öğrenci Özgür Uyar’ın talebini de geri çevirmedi.

24 Nisan 2019, Çarşamba - 178

T.C. Beyşehir Belediye Başkanlığı - Copyright 2019 © - Bilgi İşlem Müdürlüğü