Bayındır: “Fakir, fukaramızı gözetmemiz gerekiyor” Bayındır: “Fakir, fukaramızı gözetmemiz gerekiyor”
Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Fakir fukaramızı hep beraber gözetmemiz gerekiyor”dedi.

Meclis toplantısında, meclis üyelerinin ramazan ayını da tebrik ederek konuşmasına başlayan Bayındır, yeni görev ve hizmet döneminde ikinci meclis oturumunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu ramazan ayı sürecinde hep beraber haberleşelim, fakirimizi fukaramızı, İstanbul, İzmir veya muhtelif yerlerdeki hemşerilerimizle diyaloglar kurarak hep beraber gözetelim. Meclisimizin içinden ben özellikle bunu da önermek istiyorum. Her partiden birer tane arkadaşımız fakir fukaraya dağıtılacak olan bu yardım paketleri konusunda görev almalı diye düşünüyorum. Bizim için de başkan ve meclis olarak bu görev asli bir konu ama aslında normal ölçülerde de görevimiz. Hayatın her yerinde görevimiz bunlar hepimizin. Ama böyle bir görev üstlenelim istiyorum. Ben bu konuda organizasyonu yaptırırım, paketleri bir yerde toplarız, dağıtımını yine siz 4 partiden arkadaşlar sevk ve idaresini yaptırsın inşallah. Bunun adına da siyaset karışmasın. Yan gibi, taraf gibi, fakirin, ekmeğin siyaseti olmaz, rızkın siyaseti olmaz. Yani fakirin üzerinden siyaset yapılmaz. Ekmeğin üzerinden siyaset yapılmaz, ondan bize de hayır  beklersek  bize de yakışmaz. Hayatımızda hiç olmadı o;  olmayacak da…  Elbette şehrimizin, bölgemizin  köy ve kasaba  mahallelerimizin  tümünde  fakir fukara  tesbitini hep beraber  yapalım.  Ama ulaştırabileceğimiz her yere  de ulaştıralım diyorum.”şeklinde sözlere yer verdi.

Bayındır, bu yardım çalışması yapılırken yardım yapılan ailelerin rencide edilmemesi gerektiği konusuna özellikle  vurgu yaparken, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir yerde de kamerayı oraya göndermeyelim, fotoğrafı oraya da koymayalım  ve hiçbir yerde de bunun gösterisini yapmayalım. Benim bir yardım yapılacaksa hep tarzım, metodum buydu,  Hepimizin,  sizlerin de anlayışının bu olduğunu biliyorum. Sağ elin verdiğini sol el görmesin, duymasın  anlayışı.  Ramazanda inşallah  böyle hayırlı işlere  sebep olalım.  Bölgemizde  yapılan  imaretler var, camiler var, bunlardan bizleri de haberdar edin, bazı yerlere yüklenelim  mesela yer yer bunları yapıyoruz. Hepimiz, birbirimizi haberdar edelim bu tür konularda.”

Konuşmanın ardından meclis gündemindeki  çeşitli konular görüşülüp müzakere edilirken, karara bağlandı.

Toplantının sona ermesinin ardından Başkan Bayındır, meclis üyeleri ile birlikte Beyşehir Belediyesi’nin kademe ve şantiyesi ile Kültür ve Yaşam Merkezi’ni gezdi.Burada yeni dönemde yürütülecek çalışma ve faaliyetlerle  ilgili meclis üyeleriyle istişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.

7 Mayıs 2019, Salı - 125

T.C. Beyşehir Belediye Başkanlığı - Copyright 2019 © - Bilgi İşlem Müdürlüğü