Belediyenin Atölyelerinde Yeni Dizayn Kamelya Üretimi Sürüyor Belediyenin Atölyelerinde Yeni Dizayn Kamelya Üretimi Sürüyor
Beyşehir Belediyesi’nin kademelerinde yeni dizayn kamelya ve oturma bankı üretimi sürüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göreve geldikleri günden itibaren adeta bir fabrika görünümüne kavuşan Beyşehir Belediyesi’nin kademelerindeki atölyelerinde kamelyadan oturma bankına, yeraltı çöp konteynerinden yeraltı bariyer sistemine, ferforje, korkuluk ve totemden, tanıtım levhasına varıncaya kadar değişik kalemlerde pekçok ürünün imalatının  yapıldığını belirtti.

Atölyelerde şehir merkezindeki parklarda ve taşra mahallerinde hizmet veren yeni dizayn görünümü ile dikkat çeken kamelya ve oturma banklarının üretiminin de yapıldığını belirten Özaltun, “Kademelerimizdeki atölyemizde son üç yılda üretilen kamelya sayısı 473’e, oturma bankı sayısı ise bin 533’e ulaştı.Sadece 2017’nin ilk dört aylık döneminde atölyelerimizde 120 kamelya ve 400 oturma banka imalatı gerçekleştirildi.” dedi.

Kademelerde imal edilen kamelya ve oturma banklarının ilçenin yanısıra, talep gelen yakın çevredeki yerleşim merkezlerine de gönderilebildiğini vurgulayan Özaltun, göreve gelmelerinin ardından kademedeki işlerliğin yürütülen modernize çalışmaları sonrasında daha da yoğunluk kazandığını söyledi. Kademinin mevcut hantal yapısından kurtarılmasının ardından  deyim yerindeyse fabrika gibi üretim yapmaya başladığını anlatan Özaltun, “Kadememizde sadece Belediyemize ait araç ve iş makinelerimizin bakım, onarım ve tamiratı değil, boya, kaynak, marangozhane ve diğer atölyelerinde ihtiyaç duyulan pekçok kalemdeki ürünün imalatı yapılmaya başlandı” dedi.

Önceki dönemlerde kamelya ve oturma bankı ihtiyaçlarının kurum dışından satın alma yoluyla karşılandığını hatırlatan Özaltun, yeni süreçte ise bu seyrin tam tersine döndüğünü aktardı. Atölyelerde Belediye’nin artık kendi kamelyasını ve oturma bankı gibi pekçok kalemde ürünü imal eder noktaya geldiğini vurgulayan Özaltun, bununla birlikte maliyeti önemli ölçüde düşürdüklerini, bundan kurumun da kazançlı çıktığını kaydetti.

Beyşehir Belediyesi olarak atölyelerde imalat seferberliğine başladıktan sonra herkesin beğenisini kazanan daha estetik görünüme sahip, ormancı masalarıyla bütünleşik, üzerinde oturanları yağmurdan koruyan üstü kapalı tek parça, nakli ve kullanımı daha kolay kamelyalar üretmeye başladıklarını vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti:

“Yeni tasarımıyla oldukça beğeni toplayan kamelyalarımızın üretimi her geçen yıl katlanarak devam ediyor. Göreve geldiğimiz üç yıl içerisinde kademelerimizde toplam 473 kamelya, bin 533 oturma bankı üretimi gerçekleştirildi.  Kademelerimizdeki üretim noktasında giderek artan bir trend sözkonusu olmaya başladı. Şu anda sürekli artan talebi karşılama noktasında yoğun bir çalışma yürütülüyor. Hedefimiz üretim kapasitesini daha da artırmak. Bu kamelyaları, mahalle muhtarlıklarımızdan okul ve yurt yönetimlerinden gelen taleplere göre, ilçemiz merkezindeki mahalleler ile taşra yerleşim merkezlerimize gönderiyoruz. Yine, parklara, okul ve yurt bahçelerine, cami avlularına, çeşme başlarına ve mesire, piknik alanlarına da yerleştiriyoruz.”

20 Nisan 2017, Perşembe - 235