Beyşehir de Kudüs İçin Ayakta Beyşehir de Kudüs İçin Ayakta
Kudüs’te inanç özgürlüğüne yönelik saldırılara suskun kalmanın bir insanlık suçu olduğu düşüncesiyle harekete geçen Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda siyasetçi, sanatçı, aktivist ve medya mensubu, yerel yönetici, sosyal medya üzerinden farkındalık o

Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun’un; kişisel sosyal medya hesabından, “Kudüs’te yaşanan insanlık dramı ve Mescid-i Aksa için susmayalım” diyerek yaptığı çağrıya da, kameralar önünde; “Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım” şeklinde sözlerle Beyşehir’de yaşayan yediden yetmişyediye toplumun her kesiminden insan destek verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ortak merkezlerinin insan olduğunu belirterek, “Sloganımız tek, bağımsız, barış içerisinde bir Kudüs dünya barışının da teminatıdır. Mescid-i Aksa’daki hak ihlalleri ve inanç özgürlüğüne yönelik müdahalelere  sessiz kalmak bir insanlık ayıbına da ortak olmaktır. Şimdi sesimizi yükseltme vaktidir. Tüm dünya halklarını tek bir ağızdan kuracağı bu cümle, belki de birbirimizin inançlarına saygılı bir gelecekle ilgili ümidimizi artıracaktır. Bu anlayışla ‘herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz’dedik. Kampanya çerçevesinde  başlattığımız çalışmaya, ilçemizin her köşesinden ve toplumumuzun her kesiminden yoğun ilgi oldu. Tüm hemşerilerime duyarlılıklarından ve bu konuda kampanyaya verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

31 Temmuz 2017, Pazartesi - 181