Beyşehir Doğaseverlere Tanıtılıyor Beyşehir Doğaseverlere Tanıtılıyor
Beyşehir ilçesinin zengin doğal güzellikleri, düzenlenen doğa yürüyüşü etkinlikleri ile doğa severlere tanıtılıyor.

Beyşehir ilçesinde doğaseverler, Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Kurucuova Mahallesi’nde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde buluştu.

Beyşehir Belediyesi’nin destek verdiği, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından “Kurucuova Kirsecik Doğa Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, etkinliğe Beyşehir’in yanısıra Konya merkez ve çevre ilçelerden de çok sayıda doğaseverin katıldığını söyledi. Özaltun, etkinlik çerçevesinde Kurucuova Kirsecik bölgesinde buluşan doğaseverlerin buradaki Hasan Mada Dağı’nın zirvesine tırmandığını söyledi. Bin 700 metredeki zirveye tırmanan doğaseverlerin yaklaşık 9 kilometrelik parkurda yürüyüş yaparak etkinliği gerçekleştirdiğini anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

“Beyşehir’de sosyal kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlediğimiz doğa yürüyüşüne bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Bu tür organizasyonlara doğaseverlerin ilgisi devam ettikçe, doğa yürüyüşü etkinliklerimizi düzenlemeye devam edeceğiz. Amacımız, Türkiye’nin en büyük ikinci milli parkının bulunduğu doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun beğenisini toplayan, her mevsim farklı bir güzellik yansıtan muhteşem coğrafyamızı her yaş grubundan insanımıza tanıtabilmek.Bu etkinliklerle ilçemizin her köşesini hem bugüne kadar görme imkanı bulamayan kendi insanımıza, hem de ilçemize dışarıdan gelen  doğa hayranı misafirlerimize göstermiş oluyoruz.”

13 Kasım 2017, Pazartesi - 80