Beyşehir Gölü’nde Balıkçılar Tekneleriyle ‘Demokrasi’ İçin Yarıştı Beyşehir Gölü’nde Balıkçılar Tekneleriyle ‘Demokrasi’ İçin Yarıştı
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde balıkçılar, motorlu tekneleriyle ‘demokrasi’ için yarıştı.

Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Demokrasi Şöleni sürüyor.

Yaklaşık bir haftadır süren şölen kapsamında göl üzerinde düzenlenen su sporu etkinlikleri renkli ve heyecanlı görüntüler oluşturdu.

Beyşehir Gölü’nde balıkçılık faaliyeti yapan motorlu tekneler, Jandarma burnu mevkisinde başlayan ve Sevgi Adası’nda sona eren yarışmada tatlı sularda birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinci gelen balıkçı teknesinin sahibi altınla ödüllendirilirken, dereceye giren diğer isimlere madalya ve hediyeleri Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt tarafından verildi. Başkan Özaltun, “Hepiniz gönlümüzdeki birincisiniz” diye konuşurken, dereceye giren balıkçıları kutladı.

Etkinlikler çerçevesinde göl üzerinde jetski, flayboard, jetboat, banana, sofa ve su yatağı gösterileri de gerçekleştirildi. Katılımcıların Türk bayrağıyla göl suları üzerinde yaptığı gösteriler, kıyıda toplanan vatandaşlar tarafından alkışlarla ve beğeniyle izlendi.

Beyşehir Take Off pistinden kalkış yapan Konya Hava Sporları Kulübü’ne mensup yamaç paraşütçüleri de göl üzerinde demokrasi şöleni kapsamında uçuşlar gerçekleştirdi. Yamaç paraşütçüleri festival alanına Türk bayrağı açarak iniş yaparken yoğun ilgi topladı. Demokrasi şöleni kapsamında paramotorlar da göl üzerinde Türk bayraklarıyla gösteriler gerçekleştirdi.

17 Temmuz 2017, Pazartesi - 51