Beyşehir ‘Katlı Otopark’la Otopark Sorunundan Kurtulacak Beyşehir ‘Katlı Otopark’la Otopark Sorunundan Kurtulacak
Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi tamamlanan ve önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkması beklenen katlı otopark ve kapalı Pazar yeri inşaat çalışmalarının bu yıl içerisinde başlayacağını söyledi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir kent merkezinde yaşanan otopark sorununun yapılacak katlı otoparkla bir nebze de olsa çözüme kavuşacağını söyledi.

Özaltun, Beyşehir Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, Belediye’nin bu yıl içerisinde hayata geçireceği yatırımları anlattı.

Beyşehir Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan ve işyerini sahiplerinin isteklerini dinleyen Özaltun, günümüzde trafiğe çıkan motorlu araç sayısının hızla artmasıyla yaşanan otopark sıkıntısının sadece Beyşehir’in sorunu olmadığını belirtti. Beyşehir’de de bugüne kadar otopark sorunuyla ilgili adımın ilk olarak dönemlerinde atıldığını ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de sağladığı mali imkanlarla bu sorunu bir nebze de olsa çözüme kavuşturması öngörülen bünyesinde katlı otopark bulunan kapalı bir Pazar yeri inşa edeceklerini anlatan Özaltun, şu bilgileri verdi:

“Beyşehir’de, kime soracak olursak olun, en büyük sorun ‘otopark’ diyor. Otopark sorununu her zaman söylediğim gibi 1 değil, 10 tane de kente otopark yapsanız tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak, artık bu konuda günümüzde hadsafhaya ulaşan otopark ihtiyacı konusunda bir yerden başlamak gerekiyordu. Beyşehir Belediyesi olarak bu hususta başlattığımız girişimler ve nereye yapılacağı konusunda toplumun tüm kesimleriyle gerçekleştirdiğimiz istişare, anket çalışması ve değerlendirmelerin ardından Hal İçi’ndeki mevcut Pazar yeri bu konuda en uygun yer olarak tesbit edildi. Sonrasında devam eden süreçte ise Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan katlı otopark ve kapalı Pazar yeri projesi tamamlandı. İnşallah ihale edilmek üzere ilgili birime aktarılıyor. İhale edildikten sonra tek temennimiz; iyi ve güçlü bir müteahhitin bu işi üstlenmesi. Katlı otopark ve kapalı Pazar yerinin yapımının bu yıl başlamasıyla 2018 sonu ya da 2019 yılının ortalarına doğru tamamlanmasını hedefliyoruz. Ortalama 450 veya 500 aracın park edilebileceği bir yapı olması planlanıyor. Aynı zamanda, kapalı Pazar yeri olarak da hizmet verecek yapı tamamlandığında, sadece Hal İçi’ndeki  gıda pazarı değil, BSA kanalı kenarındaki giyim pazarı ve çarşı merkezindeki peynir pazarını da burada aynı çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Burası kapalı olduğu için yazın serin bir Pazar yeri, kışın da ısıtma sistemi olacağı için pazarcı esnafımız üşümeden satışını yapabilecek, vatandaşlarımız da aynı şekilde benzer sorunlar yaşamayacak,onlara  konforlu bir alışveriş imkanı sunmuş olacağız.”

21 Şubat 2018, Çarşamba - 535