Beyşehir, yeni prestij caddelerine kavuşuyor Beyşehir, yeni prestij caddelerine kavuşuyor
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezini yeni prestij caddelerine kavuşturmaya başladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde İlçe Belediyesi tarafından yürütülen  sıcak asfalt çalışmalarının gerçekleştirildiği noktalarda incelemede bulundu.

Belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erenler Caddesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Özaltun, Beyşehir ilçe genelinde bu yıl yolların daha bakımlı ve modern bir hale getirilmesi  konusunda başlattıkları seferberliğin sürdüğünü söyledi.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilçe merkezindeki ana arterleri sıcak asfalt konforuyla tanıştırmaya başladığını dile getiren Özaltun, vatandaşlardan gelen talep üzerine uzun yıllardır kullanıldığı için aşınıp yıpranan kilitli parke taşlarını sökerek yerine sıcak asfalt serdiklerini belirtti.

Özaltun, bu kapsamda parke taşlarının söküldüğü ana caddelere taşların kalınlığında sıcak asfalt döküldüğünü hatırlatarak, günü kurtaran yatırımlar değil, ilçe merkezine uzun yıllar hizmet verecek çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Özaltun, sıcak asfalt dökülerek yol çizgi çalışmaları tamamlanan güzergahların ilçe merkezinin yeni prestij caddeleri haline getirildiğini kaydetti.

Bu çerçevede Beyşehir merkezde kilitli parke taşlarının sökülerek yerine sıcak asfalt kaplanan güzergahların ilk etapta Antalya, Atatürk, Hükümet ve Erenler  Caddeleri olduğunu anlatan Özaltun, Sanayi Sitesi’nde de sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sıcak asfalt çalışmalarının Beyşehir merkezde diğer ana caddelerde de  belli bir plan program dahilinde devam edeceğini vurgulayan Özaltun, kent merkezine 50-60 kilometre mesafedeki dış mahallelerden de benzer çalışmalara yönelik talepler gelmeye başladığını kaydetti. Beyşehir’de başlayan sıcak asfalt çalışmalarını zaman içerisinde dış mahallelere doğru da yaygınlaştıracaklarını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

“2018,  Beyşehir’de  yol çalışmalarında sıcak ve sathi asfaltın yoğunluk kazandığı bir yıl olacak.Bunun yanısıra, özellikle dış mahallelerimizde yollarımızda kilitli parke taşı döşenmesi çalışmalarımız da devam edecek. Bu çalışmaları yürütebilmek için gerekli ihaleleri gerçekleştirdik. 9 milyon lira bedelle  sıcak asfalt ihalesi yaptık. İhale kapsamında 100 dekarlık sathi kaplama için gerekli malzemelerin alımı da yer alıyor. Yine kilitli parke taşında rekor bir ihaleye daha imza attık. Yaklaşık 350 bin metrekarelik kilitli taş içi; bu 12 milyon 600 bin adet parke taşını ifade ediyor ve 7 milyon liralık ihale bedeli bulunuyor. Bu ihale çerçevesinde işi üstlenen firma dış mahallelerimizde kilitli parkenin yollara döşenmesi çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Gerek sıcak ya da sathi asfalt, gerekse kilitli parke taşı döşenen güzergahlarımızda aynı zamanda kaldırım ve bordür yenileme, bakım ve tamiri gibi faaliyetler de beraberinde yürütülüyor. Zaten, bu çalışmalar altyapı faaliyetleri de aynı zamanda tamamlanan güzergahlarını kapsıyor. Ekiplerimiz, geride kalan kış mevsiminin ardından ilçe genelindeki yıpranan yollarda bakım, onarım ve tamirat çalışmalarını da yürütüyor. Ayrıca, güzergahlardan sökülen kilitli parke taşlarını da  çöpe atmıyor, mahallelerimizin mezarlık yollarında ya da ihtiyaç duyulan diğer noktalarda değerlendiriyoruz.  Vatandaşlarımızdan gelen talep olursa da küçük bir ücret karşılığında satışını da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

9 Nisan 2018, Pazartesi - 244