Beyşehir'de 29 Ekim coşkusu Beyşehir'de 29 Ekim coşkusu
Beyşehir ilçesinde, 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

29 Ekim Bayramı kutlamaları ise Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun’un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından başlayan buradaki törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, “Vatanımızın kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Ulu Önder Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği ve Türk Milleti’ne eşsiz bir armağanı olan cumhuriyetimizin 95.kuruluş yıldönümünü burada birlikte kutlamanın büyük coşku, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz”sözlerine yer verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili okunan şiirlerin ardından halk oyunları ve folklör gösterileri gerçekleştirildi.

Öğretmenler tarafından Cumhuriyet Bayramına özel gerçekleştirilen müzik dinletisi salonda büyük bir coşku yaşanmasına yol açarken, kutlamalar bayram anısına düzenlenen tekvando gösterileri ile son buldu.

30 Ekim 2018, Salı - 205