Beyşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Beyşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıldönümü Beyşehir ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

Anıt meydanındaki zafer kutlamaları Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileri ile başladı.

Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir yaptı. Özdemir, 26 Ağustos'ta 1922'de başlayıp 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, komutanlığında kazanılan büyük taarruz ve başkomutanlık meydan muharebesi zaferinin 96.yıldönümünü hep birlikte kutlamanın büyük coşkusu, mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Okunan günün ve anlamına ilişkin şiirlerin ardından anıt alanındaki program son buldu.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun daha sonra Kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etti.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Garnizon Komutan Vekili Personel Asteğmen Aydın Durmuş, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Odabaşı, kurum amirleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler katıldı.

30 Ağustos Zaferi dolayısıyla Merkez Çarşı Camisi’nde de öğlen namazı öncesinde tüm şehitler için mevlit okutulacak.

31 Ağustos 2018, Cuma - 105