Beyşehir’de 3,5 Yılda Yollara Rekor Sayıda Parke Taşı Döşendi Beyşehir’de 3,5 Yılda Yollara Rekor Sayıda Parke Taşı Döşendi
Beyşehir ilçesinde, Belediye ekipleri tarafından son 3,5 yıl içerisinde merkez ilçe ve dış mahallelerdeki yollara döşenen kilitli parke taşı sayısı rekora ulaştı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı hamle ile görev yaptığı 3,5 yıl içerisinde Beyşehir’in merkez ve taşra mahallelerinin yollarına toplam 18 milyon 262 bin adet kilitli parke taşının döşendiğini söyledi.

Özaltun, Beyşehir’de, dönemlerinde yolların daha konforlu hale getirilmesi konusunda adeta seferberlik başlattıklarını belirtti. Özaltun, Beyşehir’de, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından sorumluluk alanına giren mahalle sayısının 12’den 67’ye yükselmesine rağmen, diğer alanlarda olduğu gibi yol çalışmalarında beklenenin de ötesinde performansa imza attıklarını, çıtayı her yıl  daha da yükselterek hedeflerinin de üzerinde gerçekleşen rakamlara ulaştıklarının altını çizdi.

Fen İşleri ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla adeta ilçe genelinde bir rekora imza attıklarını vurgulayan Özaltun, “Beyşehir’de 2017 yılının Ekim ayı itibariyle yolların kilitli parke taşıyla döşenmesi konusunda hedeflediğimizin de üzerinde bir performans sağlamayı başardık. Beyşehir’de geride bıraktığımız son 3,5 yılda yenilenen ya da yeni açılan yollarımızı 507 bin 295 metrekarelik kilitli parke taşıyla kapladık. Bu rakam, adette 18 milyon 262 bin 784 adete tekabül ediyor. Fen İşleri Müdürlüğümüzün yıl yıl gerçekleşen performansına baktığımızda; 2014 yılında ilçemiz merkez ve dış mahallelerinin yollarına döşenen kilitli parke taşı miktarı 4 milyon 794 bin adet olmuş. Bu miktar, 2015 yılında 5 milyon 265 bin,2016’da 3 milyon 874 bin adet olmuş. 2017’ye geldiğimizde ise bu rakam  ilk 10 aylık dönemde 4 milyon 328 bin 784 adet olarak gerçekleşmiş. Daha 2017 yılı bitmedi ve halen yollarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl, yolların parkeyle kaplanmasında geçen yılın çok çok üzerinde bir  performansa imza atmışız.  Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizi son 3,5 yıldaki başarılı performans verilerinden ötürü kutluyorum.İnşallah bu performans konusunda 2018 yılı ilçemizde atılım ve hamle yılımız olacak. Rekorlar inşallah önümüzdeki yıl gelecek. Bu yıl, özellikle yolların kilitle parke taşıyla döşenmesi konusunda, açtığımız ihalelerle işin büyük bir kısmını yüklenici firmalara kanalize etmenin de bu performansımıza olumlu etkileri olduğunu görüyoruz. Beyşehir’de yürüttüğümüz çalışmalarla, görev süremizin sonunda yol sorunu olan inşallah mahalle  ve yer kalmayacak. Yol konusunda mahalle muhtarlarımıza, talep ettikleri güzergahlarla ilgili verdiğimiz sözleri  bir bir yerine getiriyoruz.” dedi.

Özaltun,Beyşehir’in merkez ve taşra mahallelerinde yol çalışmalarının sadece kilitli parke taşı döşenmesinden ibaret olmadığını, özellikle kırsal alanlarda coğrafi koşullarda güçlük yaşanan yerleşim merkezlerinde soğuk asfaltla kaplama çalışmalarına hız verdiklerini de belirtirken, “Beyşehir Belediyesi olarak ekiplerimiz, dış mahallelerimizde soğuk asfalt çalışmalarını da yürütüyor. Beyşehir merkezde ise son dönemde yollarda kullanıcılara daha konforlu ulaşım imkanı sunan sıcak asfaltla kaplama çalışmalarına hız verdik. Beyşehir merkezdeki birçok nokta ve güzergah bu anlamda sıcak asfalt konforu ile tanıştı.Tanışmaya da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

17 Ekim 2017, Salı - 116