Beyşehir’de 4.Geleneksel Akçabelen Çetmi Şeker Fasulyesi Festivali Beyşehir’de 4.Geleneksel Akçabelen  Çetmi Şeker Fasulyesi  Festivali
Beyşehir ilçesinde, 4.Geleneksel Akçabelen Çetmi Şeker Fasulye Festivali düzenlendi. Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ile başlayan festival, renkli görüntülere sahne oldu.

İlçeye bağlı Akçabelen Mahallesi’nde Beyşehir Belediyesi, Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen festivalde kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Akçabelen’in şeker fasülyesini sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtmak için Belediye, kooperatif ve muhtarlıkla el ele vererek büyük bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, düzenledikleri bu etkinliğinde bu çabalardan bir tanesi olduğunu söyledi. Özaltun, bölgede son zamanda giderek artan şeker fasülye üretimine de dikkat çekerken, bu potansiyelin zamanla Beyşehir’in yeni kazanımlarından birisi haline geleceğini söyledi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, konuşmasında, kuru fasulyenin Türkiye’nin milli bir yiyeceği olduğunu, Türk insanının ise asla vazgeçemeyeceği bir gıda olduğunu vurguladı.   Özdemir, Akçabelen Fasülyesi’nin de bu potansiyeli ile düzenlenen bu tür etkinliklerle ülke genelinde daha iyi tanıtılacağına ve hak ettiği değeri zaman içerisinde alacağına inandığını belirtti.

Akçabelen Mahallesi Muhtarı Selman Şanal ise, bu yıl 4’üncüsünü düzenledikleri etkinliğin yöredeki birlik ve beraberliğin daha da üst seviyelere gelmesi adına da önemli olduğunu belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından düzenlenen şeker fasülye pişirme yarışmasında dereceye giren üreticilere hediye çekleri  protokol tarafından verildi.  Akçabelen Çetmi Şeker Fasülyesi yetiştiriciliği eğitimi alan kursiyerlere de sertifikaları takdim edildi.

Festival kapsamında, yörede üretilen fasülyelerle özel olarak hazırlanan  yaş pasta da protokol tarafından kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Festivalin sonunda katılımcılara fasülye yemeği ikram edilirken, program müzik eğlence programı ile son buldu. Etkinlik alanında ayrıca yerel ürün pazarı da oluşturuldu.

2 Ekim 2017, Pazartesi - 105