Beyşehir’de, Afrin’deki Mehmetçik için dua edildi Beyşehir’de, Afrin’deki Mehmetçik için dua edildi
Beyşehir ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yaparken şehit olan Mehmetçik için dua edildi, lokma dağıtıldı.

Avşar Mahallesi’nde, Beyşehirli hayırsever işadamı Rasim Erçakır tarafından  TOKİ İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği harekata değinen Özaltun, ülkenin yine zor bir sınavdan geçtiğine vurgu yaptı. Türk Milleti’nin tarihte ve günümüzde birçok sınavı başarıyla geçtiğini, bu sınavdan da asker ve polisiyle birlikte başarıyla geçeceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurgulayan Özaltun, “Allah’ım, inşallah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin, diyorum. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ım, Afrin’de mücadele eden asker ve polislerimizin de burnunu kanatmasın inşallah diye dua ediyoruz. Gerek Afrin’de, gerekse vatanı milleti için, bugüne kadar yurdun her köşesinde devam eden operasyonlarda şehit düşen asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize ise şifalar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Beyşehir Emniyet ve Jandarma Teşkilatı mensuplarının da katıldığı programda, din görevlileri tarafından Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve görev esnasında şehit düşen askerler için yapılan duanın ardından  Kur’an-ı Kerim okundu, katılımcılara ve öğrencilere ise dökülen lokmalar dağıtıldı.

Programa, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Döner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül, mahalle sakinleri, öğrenciler katıldı.

1 Mart 2018, Perşembe - 558