Beyşehir’de düzenli kan bağışçıları ödüllendirildi Beyşehir’de düzenli kan bağışçıları ödüllendirildi
Beyşehir ilçesinde düzenlenen kan kampanyalara destek vererek düzenli olarak kan veren bağışçılara yapılan törende madalya ve beratları verildi.

Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi tarafından ilçe merkezinde çeşitli tarihlerde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına destek vererek en az 10 kez kan bağışında bulunan vatandaşlar için ödül töreni düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, kan bağışı yapmanın önemine vurgu yaptı. Özaltun, acil kana ihtiyaç olduğu zamanlarda Türk Kızılayı tarafından düzenlenen bu tür kan bağışı kampanyalarının öneminin ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Bir canı kurtaracak olan kan ancak bu yapılan bağışlarla bulunabiliyor. O yüzden, gönüllü kan bağışçılarımızın çok olması çok önemli, her şeyden çok kıymetli. Bu anlamda, Beyşehir’imizde de kan bağışı yapan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Türk Kızılayımıza da yürüttüğü bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçede çeşitli tarihlerde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına destek vererek en az 10 kez kan bağışında bulunduğu belirlenen vatandaşlara madalya ve beratları verildi.

Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer de, ilçede düzenledikleri kampanyalara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı Beyşehirliler’e teşekkür etti. 10’un üzerinde kan bağışı yapan vatandaşlara bronz madalya ve beratı verdiklerini ancak bu madalyaların maddi bir değerinin olmadığını ifade eden Koçer, “Önemli olan manevi değeridir. Bu nedenle, ben sürekli kan bağışı yapan vatandaşlarımızı örnek bu davranışından dolayı kutluyor, kendilerine  teşekkür ediyorum.Vatandaşlarımızı her zaman kan bağışı yapmaya davet ediyorum.”dedi.

20 Temmuz 2018, Cuma - 342