Beyşehir’de geleceğin Zeliha Ağrıs’ları yetişiyor Beyşehir’de geleceğin Zeliha Ağrıs’ları yetişiyor
Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren tekvando spor okulunda geleceğin dünya ve Avrupa şampiyonları yetişiyor.

İlçede, küçük yaşlarda tekvando branşında eğitim almaya başlayan minikler, gösterdikleri performansla şimdiden başarıya göz kırpıyor. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kuşak terfi sınavına katılan tekvandocular, bir üst kuşağa geçebilmenin heyecanını yaşadı. Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörleri Nafiz Çakır, Yakup Kıtay ve Samet Gümüşel nezaretinde gerçekleştirilen terfi sınavına 100’ün üzerinde tekvandocu katıldı.

İLÇEDE, TEKVANDOYA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Tekvando antrenörü Nafiz Çakır, Beyşehir’de son yıllarda tekvando sporuna olan ilginin arttığını söyledi. Beyşehir Belediyepor Kulübü Tekvando Spor Salonu’ndan yetişen sporcuların gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında yapılan ulusal ve uluslararası şampiyonalarda elde ettiği başarıların ilçedeki tekvando sporuna olan ilgiyi her geçen gün artırdığını belirten Çakır, “Beyşehirli milli sporcumuz Zeliha Ağrıs’ın dünya şampiyonu olmasının ardından Beyşehir’de yaşayan aileler, çocuklarını salonlarımıza yazdırıp gelecekte başarılı birer tekvandocu olabilmesi için bizlere emanet ediyor. Biz de küçük yaşlarda tekvando branşına dahil ettiğimiz bu çocuklarımızın geleceğin Avrupa ve dünya şampiyonu olabilmesi için şimdiden kolları sıvıyoruz. Salonumuzda aramızda olan öğrencilerden çok yetenekli olanları var. Şimdiden gelecekteki önemli başarılara göz kırpıyorlar, diyebiliriz. Bu salon inşallah ilçemizden yakın gelecekte çok daha fazla şampiyon çıkaracak. Ama bunun için ailelerimizden biraz sabır ve zaman istiyoruz. Çünkü, bu, çok uzun soluklu bir maraton. Ve çok çalışmayı, azmetmeyi, sabrı gerektiriyor.”dedi. Çakır, kampüsteki spor salonunda yapılan kuşak terfi sınavına katılan sporcuların gösterdikleri performansla bir üst kuşağa terfi etmenin sevincini yaşadığını belirterek, “Sporcularımızın yaşadığı bu sevince, sınavı izleyen aileleri de yakından tanıklık etti. Sınavın ardından ise sporcu ağabeylerinin tekvando  ve jimnastik gösterileri de etkinliğe farklı bir renk ve heyecan kattı. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e, tekvando sporuna verdiği destek ve katkılardan ötürü çok teşekkür ediyorum.”dedi.

BAŞKAN ÖZALTUN, SPORCULARI KUTLADI

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir’de geleceğin şampiyonlarını yetiştirebilmek için ilçede faaliyet gösteren bazı spor branşlarına özel önem verdiklerini belirterek, “Tekvando branşı da bunlardan bir tanesi. Tekvando branşında zaten, tecrübeli antrenörlerimiz  nezaretinde çalışan sporcularımız elde ettikleri dünya çapındaki başarılarla kendilerini kanıtlamış durumdalar. Ailelerimizin bu branşa gösterdikleri ilgi de ziyadesiyle bizleri çok memnun ediyor. Bu ilginin semeresini inşallah yakın gelecekte, ulusal ve uluslararası şampiyonlarda elde edilecek yeni başarılarla göreceğimize inanıyorum. Tekvando kuşak terfi sınavına katılan tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

25 Ağustos 2017, Cuma - 95