Beyşehir’de İki Yeni Köprü Sevinci Beyşehir’de İki Yeni Köprü Sevinci
Beyşehir ilçesinde yapımı devam eden Sevindik ve Üçpınar Mahalleleri köprülerinin inşaatları tamamlandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Sevindik Köprüsü ve Üçpınar Köprüsü çalışmalarının sonlandığını belirtti.

Beyşehir ilçe merkezi ile Sevindik Mahallesi bağlantısını sağlayan yerleşim merkezi yakınlarındaki yol güzergahı üzerinde bulunan eski köprünün iki aracın yan yana geçemeyeceği kadar dar olması nedeniyle yenisinin yapılmasına karar verildiğini belirten Özaltun, şu bilgileri verdi:

“Köprünün virajlı olması ve sürekli trafik kazalarına yol açması gibi sebeplerden dolayı mahalle sakinlerimizden gelen talepler doğrultusunda yeni köprü ihtiyacı olduğunun tesbit edilmesi üzerine bu konuda çalışma başlatıldı. Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir süre önce eski köprü yıkılarak yenisinin yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanan yeni köprü 12 metre genişliğe , 9 metre uzunluğa ve kiriş üstü 3,9 metre yüksekliği sahip bulunuyor. Sarıöz çayının üzerinden geçen yeni köprüde suyun akışını kontrol altında tutabilmek amacıyla dalga kıranlar da yapıldı. Yol kotu ile komşu arazilerin kot farklarının fazla olması sebebiyle istinat duvarı yapımına ihtiyaç duyulmuştu. Bu nedenle  köprünün giriş ve çıkış tarafındaki yolun yaklaşık 50’şer metrelik kısımlarına iki yönlü olarak beton istinat duvarları da inşa edildi.”

Başkan Özaltun, Beyşehir kent merkezi ile Üçpınar Mahallesi’nin bağlantısını sağlayan yol güzergahındaki köprünün de yıkılması nedeniyle yenisinin yapılmasına karar verildiğini  belirterek, “Üçpınar Mahallemizin de yeni köprüsü Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılarak hizmet vermeye başlamıştır.  İlçemize  kazandırılan iki yeni köprü  çalışmasından dolayı başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey olmak üzere onun nezdinde Fen İşleri Daire Başkanımız Selim Büyükkarakurt  Bey ile Fen  İşleri 4.Bölge Müdürümüz Memiş Kunt Bey’ ve tüm ekip çalışanlarına  ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

2 Haziran 2017, Cuma - 355