Beyşehir’de Kadir Gecesi Coşkusu Beyşehir’de Kadir Gecesi Coşkusu
Beyşehir ilçesinde camileri dolduran vatandaşlar, mübarek Kadir Gecesi’ni yapılan ibadet ve dualarla idrak etti.

Beyşehirli vatandaşlar, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği ve İslam dininde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi sebebiyle ilçe genelinde camilere adeta akın etti.

Beyşehir’de vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmek için en çok tercih ettiği tarihi Eşrefoğlu Camisi de yüzlerce kişiyi ağırlarken, mübarek gecelerde coşkunun en fazla yaşandığı ibadethanelerin başında yer aldı.

Beyşehir Belediyesi ise bu mübarek gecede ikram çeşmesini Avşar Mahallesi’ndeki TOKİ Camisi bahçesinde kurdu.

Cami çıkışında vatandaşlara ikram çeşmesinden limonata ikramında bulunuldu.

ÖZALTUN, İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİNİ TEBRİK ETTİ

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tüm İslam aleminin ve Beyşehirlilerin mübarek kadir gecesini tebrik ederken, cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül, “Biz de vatandaşlarımız, mahallemiz adına Beyşehir Belediye Başkanımıza  bizlere böyle bir mübarek gecede,  Kadir Gecesinde  duaların kabul olduğu bir günde  içimizi ferahlattığı için  öncelikle teşekkür ediyoruz. Tüm Müslüman aleminin mübarek gecesini kutluyorum. Tuttuğumuz oruçlar kabul olur inşallah, Allah’ım devletimize milletimize zeval vermesin, özelikle  Kato dağında mücadele eden, 40 gündür evine gitmeyen kahraman askerlerimize  bu mübarek gecede dua ediyoruz. Allah’ım Türk Silahlı Kuvvetlerimize Emniyet kuvvetlerimize güç kuvvet versin inşallah.” diye konuştu.

Yeni Mahalle sakinlerinden Rasim Erçakır ise, mübarek gecede TOKİ Camisi’nde dini vecibesini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, “Bu güzel mübarek günde Allah’ım tüm dualarımızı kabul etsin inşallah. Namazımızı TOKİ Camimizde eda ettik, dualar ettik; Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ikramları için. Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimizle birlikte bu günde yapmış olduğumuz tüm duaları inşallah kabul etsin.” şeklinde konuştu.

22 Haziran 2017, Perşembe - 586