Beyşehir’de karla mücadele çalışmaları Beyşehir’de karla mücadele çalışmaları
Beyşehir ilçesinde, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Beyşehir ilçe merkezinde kar yağışının durmasının ardından Beyşehir Belediyesi ekipleri  ana artarler ile caddeler ve özellikle eğimli kesim ve dik yokuşlarda buzlanmaya karşı önlem alırken, sabahın erken saatlerinde başlayan solisyon ve tuzlama çalışması ilerleyen saatlere kadar şehrin tüm kesiminde devam etti.

Beyşehir’de kar yağışının en fazla etkili olduğu Huğlu Mahallesi’nde ise kar yüksekliği 15 santime ulaştı. Kar yağışının ardından Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yerleşim merkezinde yolları ulaşıma açık tutabilmek için seferber olurken, iş makineleri gece boyu mesai yaptı. Çalışmalara kar küreme ataşmanı takılan traktörler de destek verdi.

Bu arada, kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava şartlarından Beyşehir Gölü’ndeki avcılık faaliyetleri de olumsuz etkilendi. Balıkçıların büyük bölümü av faaliyetlerine ara verdi. Günü mesai yapmadan geçiren balıkçılar, kıyılardaki limanlara giderek teknelerinde kar temizliği yaptı.

19 Ocak 2018, Cuma - 740