Beyşehir’de Madde Bağımlılığı Semineri Düzenlendi Beyşehir’de Madde Bağımlılığı Semineri Düzenlendi
Beyşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Madde Bağımlılığında Farkındalık’ konulu seminer Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde iki seans olarak yapıldı.

Saat 15.00’da üniversite öğrencilerine yönelik yapılan seminerin ilk seansında, Uzman Doktor Semin Güler öğrencilere, saat 20.00’da gerçekleştirilen seminerin ikinci oturumunda Sosyolog Durmuş Ali Sağlık ve Rehber Öğretmen Salih Zeki İnce ailelere hitap etti. Konuşmacılar madde bağımlılığında riskli davranışlar, ergenlik ve bağımlılık süreci, madde kullanım riski olabilen ergenle sağlıklı iletişim, bağımlı olan ergen ve yetişkinleri anlama ve bağımlılığı önleme, madde kullanım seyrini anlamak, madde bağımlılığında müdahale konularında bilgiler verildi. Seminerde eğitimciler madde bağımlılarının toplumdan dışlanılmaması ve geriye kazanılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Konferansın sonunda Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel tarafından eğitimcilere Beyşehir’in güzellikleri yansıtan birer tablo saat hediye edildi. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Seminere ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, üniversite öğrencileri ve aileler katıldı.

16 Kasım 2017, Perşembe - 207