Beyşehir’de Mehterli Kutlu Doğum Beyşehir’de Mehterli Kutlu Doğum
Beyşehir ilçesinde, kutlu doğum haftası kutlamalarına yönelik etkinlik ve programlar başladı.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından hafta çerçevesinde mehter konseri ve yürüyüşü gerçekleştirildi. Merkez Çarşı Camisi önündeki mehter konseri programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cami önünde başlayan Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın yürüyüş programına ise Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin kutlu doğum haftasının bu yılki teması Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temasına uygun içerik ve mesajların yer aldığı pankart açtığı programda, mehter takımının yürüyüşü tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde son buldu. Mehter takımı ile birlikte tarihi camii önüne kadar yürüyen ilçe protokolü, burada Müftü Çelikoğlu tarafından yapılan duaya eşlik etti.

Hafta kapsamında Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde ilçe genelinde ilk kez gerçekleştirilen ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve Kur'an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik para ödüllü temel dini bilgiler yarışmasının finalleri de yapıldı. Finallerde dereceye girenlere 500 ila 750 lira arasında değişen para ödülleri verildi.

20 Nisan 2017, Perşembe - 245