Beyşehir’de noter huzurunda kurayla gelen iş sevinci Beyşehir’de noter huzurunda kurayla gelen iş sevinci
Beyşehir Belediyesi’nde toplum yararına program (TYP) kapsamında 6 ay süreyle geçici olarak istihdam edilecek işçiler, başvuru sayısının fazla olması nedeniyle noter huzurunda yapılan kur’a çekimi ile belirlendi.

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle Beyşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görevlendirilecek 45 personel için 161 kişi başvuruda bulundu. Müracaat sayısı fazla olunca noter huzurunda kura çekimiyle çalıştırılacak 45 geçici işçi belirlendi. Beyşehir Belediyesi eski hizmet binasında kura çekimi öncesinde İŞKUR yetkilileri başvuru sahiplerini bilgilendirdi, ardından kura çekilişleri yapıldı.

TYP kapsamında çalışacak 45 personelin 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren Beyşehir Belediyesi’nde 6 ay süreyle görevlendirileceği, maaş ve sigortalarının ise İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi. Bu arada, Beyşehir Belediyesi’nin yanısıra, Beyşehir Devlet Hastanesi, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü  ve Derebucak Belediyesi bünyesinde aynı kapsamda geçici işçi olarak istihdam edilecek personel için de alımı yapılacak kişi sayısından fazla başvuru olması sebebiyle kura çekimleri gerçekleştirildi. Kur’a neticesinde kamu kurumlarında aynı süreyle istihdam edilecek isimler belirlendi.

Çekilen kura sonucunda iş imkanı bulmanın sevincini yaşayan başvuru sahipleri ise 6 ay süreyle de olsa  kamu kurumlarında iş fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını belirtti.

10 Mayıs 2018, Perşembe - 910