Beyşehir’de Yol Çalışmalarına Kar Kış Engel Teşkil Etmiyor Beyşehir’de Yol Çalışmalarına Kar Kış Engel Teşkil Etmiyor
Beyşehir ilçesinde, yeni yılla birlikte devam eden yol çalışmalarına kar ve kış şartlarının fazla bir engel teşkil etmediği belirtildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yol çalışmaları bakımından 2018 yılına da  hızlı girdiğini söyledi.

Beyşehir’in dış mahallelerinde yeni yılla birlikte bugüne kadar hava şartlarının müsaade etmesi nedeniyle yolları kilitli parke taşıyla kaplama çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten Özaltun, “Ekiplerimizin  çalışma performansına baktığımızda ,deyim yerindeyse ‘kar kış şartları, olumsuz hava koşulları  engel teşkil etmiyor’ diyebiliriz. Birçok mahallemizde ekiplerimiz zaman zaman çok yoğun olmayan yağış altında bile yani yağan kar altında yollara parke taşı döşemeye devam ediyor.Bu ekiplerimizin  bu konudaki çalışma aşk ve azmini, başarısını gözler önüne seriyor.” dedi.

Beyşehir Belediyesi olarak bu yıl sonuna kadar dış mahallelerde asfalt ve parkeyle kaplı olmayan yol bırakmamak için çalışmalara yeni yılın ilk günlerinde hızlı bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Özaltun, yürütülen çalışmalar ve hedefleriyle  ilgili şu bilgileri verdi:

“Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yollarda bir yandan parkeyle kaplama çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da kar yağışı olan bölgelerde kar temizliği, tuzlama ve solüsyon kullanımıyla buzlanmaya karşı önlem amacıyla mesaisini devam ettiriyor. Güneşli günlerde bozulan yollarda yama ve parke tamiri gibi faaliyetleri rutin olarak sürdüren ekiplerimiz halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için mesai mevhumu göstermeden takdire şayan çalışmalar sergiliyor. Bu çalışmalarla ilgili memnuniyetleri de bizzat mahalle muhtarlarımız ve sakinlerimiz bizlere aktarıyor. Dış mahallelerimizde bu yıl sonundaki hedefimiz; parkesiz, sıcak ya da soğuk asfaltı olmayan yol kalmamasıdır. Bu yıl dış mahallelerimizde yaklaşık 11 milyon parke taşını  yollarımıza döşemeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaştığımızda, ilçemiz adına çok büyük bir rekora da imza atmış olacağız. Yollarımıza kilitli parke taşı döşenmesinde bu yıl sonunda 12 aylık dönemde,  son 3,5 yıl performansımızın yarısından çok daha fazla olan bir rakam değerlerine ulaşmış olacağız. Dolayısıyla, bu hedef doğrultusunda  halkımızın da takdir ve destekleriyle çalışmalarımızı  aralıksız sürdürüyoruz.”

23 Ocak 2018, Salı - 594