Beyşehir’de Yüzme Kursları Başladı Beyşehir’de Yüzme Kursları Başladı
Beyşehir ilçesinde, yaz spor okulları kapsamında Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle KOMEK bünyesinde açılan yüzme kursları başladı.

Vuslat Parkı’nda Beyşehir Belediyesi’ne ait çocuk yüzme havuzunda başlayan kursun açılışına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, çocuklarla biraraya geldi, sohbet etti.

Kursun başlangıcından önce çocuklara hitaben bir konuşma yapan Özaltun, KOMEK bünyesinde yaz spor okulları çerçevesinde  yeni bir branşta daha çocuklara yüzme eğitimi verilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmasında, yüzme bilmenin ve öğrenmenin önemine vurgu yapan Özaltun, çocuklara bu konuda çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Kursta verilecek eğitimlerin ardından yüzme öğrendikten sonra daha büyük yüzme havuzlarında, göl ya da denizlerde bu aktivitelerin daha güvenli ve eğlenceli bir şekilde sürdürülebileceğini anlatan Özaltun, amaçlarının bu tür kursları açarak gelecek nesilleri kahvehane ve internet kafe köşelerinden,kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek olduğunu belirtti.

Özaltun, şunları kaydetti:

“Daha sağlıklı ve zinde nesiller yetiştirebilmek adına da bu tür aktiviteler ve eğitim faaliyetlerinin önemi büyük. Konya Büyükşehir Belediyemiz bu anlamda, KOMEK bünyesinde sadece yüzme değil, değişik branşlarda Konya merkez ve ilçelerinde ve ilçemizde birçok kurs ve eğitici programı hayata geçiriyor. İnşallah, bu kursta yüzmeyi öğrendikten sonra Konya’nın denizi olarak nitelendirdiğimiz Beyşehir Gölümüzde ya da  gideceğiniz deniz sahillerinde veya yüzme havuzlarında daha güvenli bir şekilde bu eğlenceli yüzme sporunu gerçekleştirip, kendinizi daha çok geliştirebileceksiniz. Bu anlamda, bu kursların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey  olmak üzere KOMEK Beyşehir Sorumlumuz Semra Acır hanımefendi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

11 Temmuz 2017, Salı - 730