Beyşehir’de Zabıtadan Dilenci Operasyonu Beyşehir’de Zabıtadan Dilenci Operasyonu
Beyşehir ilçesinde, Zabıta ekipleri zaman zaman gerçekleştirdiği denetim ve kontrollerle dilencilik faaliyetlerine izin vermiyor.

Beyşehir Pazar yerinde dilenerek bazı vatandaşlara rahatsızlık verdiği ileri sürülen bazı kişilerin olduğu yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Pazar yerindeki kalabalık arasında insanların duygularını sömürerek kazanç elde etmeye çalıştığı belirlenen biri bayan 2 kişi Zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Dilenmediklerini ve üzerlerinde herhangi bir para olmadığını iddia eden 2 kişi, Zabıta Karakolu’na götürülürken yapılan üst aramasında dilencilik faaliyetinden elde ettikleri madeni paraları ellerinde bulunan  bir balık poşetinin içerisine sakladığı belirlendi.

Madeni paralara el koyan Zabıta ekipleri, Seydişehir ilçesinden geldikleri belirlenen 2 dilenciyi ilçe dışına çıkararak faaliyetinden men ederken, haklarında işlem gerçekleştirdi.

5 Nisan 2017, Çarşamba - 182