Beyşehir’de Zuhal ve Rafet Kapaklıkaya Anısına Ağaç Dikimi Beyşehir’de Zuhal ve Rafet Kapaklıkaya Anısına Ağaç Dikimi
Belediye Başkanı Murat Özaltun, “siyah pantolon” hikayesiyle Türkiye’yi ağlatan Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın kansere yenik düşen kızı Zuhal ile daha öncesinden kaybettiği kardeşi olan Rafet Kapaklıkaya’nın hatıralarını Beyşehir Gölü kenarınd

Belediye Başkanı Murat Özaltun, fidanları toprakla buluşturduktan sonra yaptığı açıklamada, “pantolon hikayesi”yle herkesi duygulandıran Eğitimci Yazar ve Aile Danışmanı Alişan Kapaklıkaya’yı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenleyecekleri konferans programında Beyşehir’de misafir edeceklerini belirterek, “Alişan Bey, gerek kardeşi, gerekse kızı ve etrafındaki insanlar sebebiyle hayatında çeşitli acılar yaşamış. Buna rağmen hayat dolu bir insan ve bu yaşamış olduğu acı hikayelerle birlikte etrafındaki ve Türkiye’de yaşayan insanlarımızı bilgilendiriyor. Hayatın yaşanan acılara rağmen ne kadar tatlı olduğunu anlatımlarıyla tanınan bir kişilik ve karakter. Kendisine diktiğimiz çam fidanlarımızla buradan ilçemize hoş geldin diyoruz. Tabi Beyşehir’imize gelen her misafirimize birer hediye veriyoruz. Ancak, Alişan Bey’in hediyesini farklı olsun diye düşündük. Kendisinin Zuhal adında bir kızı ve yine Rafet adında bir erkek kardeşi vefat etti. Onlara Allah’tan rahmet, Alişan hocamıza ve ailesine sabırlar diliyoruz. Özellikle, Rafet kardeşimizin bir Cuma günü siyah pantolon hikayesiyle vefat etmesi gerçekten acı vericiydi. Ve biz buradan farklı bir hediye verelim diye düşündük. Selçuklu Sultanı Alaeddin Kaykubat der ki, ‘Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır”. Dolayısıyla arkamızda Konya’nın denizi olan Beyşehir Gölü ile birlikte hem Rafet oğlumuz, hem de Zuhal kızımız adına 2 çam ağacını birden buradaki Vuslat Parkı’mızda diktik. Ve bir ömür boyu inşallah bu ağaçlar burada isimleriyle beraber kalacak, yaşayacak. Kendilerine buradan dikmiş olduğumuz ağaçları hediye ediyoruz. İsimlerini Zuhal ve Rafet olarak etiketlendireceğiz. Allah’ım Alişan Bey’e ve etrafındaki insanlara sağlık, sıhhat ve sabırlar versin diyorum.” dedi.

7 Mart 2018, Çarşamba - 651