Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/beysehir/public_html/general.php on line 13
Beyşehir’deki İlk YGS’de Belediyeden Çorba İkramı - T.C. Beyşehir Belediyesi
Beyşehir’deki İlk YGS’de Belediyeden Çorba İkramı Beyşehir’deki İlk YGS’de Belediyeden Çorba İkramı
Beyşehir’de gerçekleştirilen ilk Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) çıkışında Beyşehir Belediyesi, sınavı tamamlayan öğrenciler ile ailelerine kampüs önüne yerleştirilen ikram çeşmesi aracılığıyla sıcak çorba ikramında bulundu.

Beyşehir Belediyesi tarafından sınava giren çocuklarını bekleyen ailelerinin  yağış nedeniyle dışarıda  ıslanmaması için de önlem alınırken, kampüs önüne  kurulan çadır da veliler misafir edildi.

Sınav merkezi olmasının ardından ilk YGS’nin yapıldığı Beyşehir’de üniversite öğrencisi olmaya aday 2 bin 464 kişi ter döktü.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da sınavın yapıldığı okulları ziyaret ederek ilgililerden bilgiler aldı.

SINAVA 2 BİN 464 ADAY KATILDI

Selçuk Üniversitesi Kampüsü’ne gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir’de ilk kez bir YGS’nin yapıldığını, bu sınava katılan 2 bin 464 adayın 8 farklı okulda ter döktüğünü belirterek, “Beyşehir’de yine bir ilki yaşıyoruz. KPSS ve Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınavlarının ardından artık YGS’de Beyşehir’de yapılmaya başlandı. Böylesine yağmurlu ve bereketli bir günde, inşallah sınava giren öğrencilerimizin alacağı sonuçlar da bol ve bereketli olur. Beyşehir’de sınavların yapılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın da Konya ve farklı yerlere gitme, yoldaki zaman ve maddi manevi kayıpları ortadan kalktı. Beyşehir’e sınav merkezini kazandırmış olduk. Beyşehir’imizin sınav merkezi olmasında emeği geçen başta AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu olmak üzere, ÖSYM ve üniversitemiz olmak üzere herkese bir kez daha  teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza, üniversitemize, Emniyet Müdürlüğümüze,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu sınavın sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapılmasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.Biz de bu vesile ile YGS’den çıkan öğrencilerimiz ve aileleri için sıcak çorba ikramında bulunduk.” dedi.

“HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, Beyşehir’deki ilk YGS nedeniyle ciddi bir trafik olacağını düşünerek gerekli tüm önlem ve tedbirleri aldıklarına vurgu yaparak, “Bu anlamda alınan tedbirler çerçevesinde hiç kimse mağdur olmadı. Bu anlamda kolluk kuvvetlerimiz, belediyemiz ve üniversitemiz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖSYM Beyşehir Sınav Koordinatörü Prof.Dr.Abdullah Öztürk ise, Beyşehir’de ilk YGS’yi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

13 Mart 2017, Pazartesi - 231