Beyşehir’in kaldırım ve yürüyüş yolları andazit taşlarıyla kaplanıyor Beyşehir’in kaldırım ve yürüyüş yolları andazit taşlarıyla kaplanıyor
Beyşehir ilçe merkezinin yaya kaldırımları, yürüyüş yolları yerli üretim olan doğal andazit taşlarıyla döşeniyor.

Zengin yer altı doğal andazit taşı rezervine sahip Beyşehir’de, İlçe Belediyesi de şehir merkezinde yürütülen kaldırım ve park düzenleme çalışmalarında bu malzemeden istifade ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde ana arterler, cadde ve yollar kadar kenarındaki yaya kaldırımlarının yenilenmesine yönelik çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyledi.

Kent merkezindeki cadde ve yaya kaldırımlarını, yürüyüş yollarını, park ve yeşil alanları yeniden dizayn ederek şehrin estetiğini daha üst noktalara taşıyabilmek için yürütülen çalışmalarda farklı argümanları da değerlendirdiklerini ifade eden Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak zengin yeraltı doğal taş rezervinden de yararlandıklarını söyledi.

Beyşehir’in doğal taş ve mermer üretimi son dönemde öne çıktığını, ilçenin yer altı kaynaklarının milli ekonomiye kazandırıldığını vurgulayan Özaltun, “Bölgemizdeki yer altı zenginliklerimiz dünyanın her köşesinden yoğun ilgi görüyor. Mermerin yanısıra, zengin yer altı doğal andazit taşı rezervine de sahip bir ilçeyiz. Dolayısıyla bu imkanı Belediye olarak gözardı etmiyor ve şehrimizin imarında da değerlendiriyoruz”dedi.

Kentlerde yollar, tretuarlar, park ve kaldırımların günümüz çağının artık olmazsa olmazları arasında yer aldığını vurgulayan Özaltun, yol çalışmalarında sıcak ve soğuk asfalt ile kilitli parke taşı malzemelerinden yararlanırken, kaldırım döşemelerinde ise parke taşının yanısıra doğal andazit taşını tercih ettiklerini söyledi.

İlçenin ocaklardan blok olarak temin edilen doğal andazit taşlarının Beyşehir Belediyesi’nin şantiyesinde  ihtiyaca göre belirli ebatlarda kesiminin yapılarak andazit plak taşları haline dönüştürüldüğünü belirten Özaltun, şunları kaydetti: “Andezit Plak Taşları kaymayan, ısı kaybını önleyen, kışın sıcak yazın serin tutan, çabuk aşınmayan ve çabuk kırılmayan  çok dayanıklı, uzun ömürlü, sert ve doğal bir malzemedir. Bu sebeptendir ki bu taşları günümüzde yollarda, kaldırımlarda, merdivenlerde, park dekorasyonlarında, tretuvarlarda sıklıkla görebiliyoruz. Beyşehir Belediyesi olarak da özellikle yaya kaldırımlarımız ile park düzenlemelerinde yerli üretimimiz olan andazit taşını yoğun olarak kullanıyoruz. Artık neredeyse günümüzün vazgeçilmez bir malzemesi haline geldi. Dolayısıyla şantiyemizde aylık ortalama 2 bin 500 metrekarelik bir kesim çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Andazit plak taşlarını ardından yeni yaya kaldırımlarının yapımında, yürüyüş yollarında ve park düzenlemelerinde uyguluyoruz.”

2 Temmuz 2018, Pazartesi - 319