Beyşehir’in Parklarında Yeni Nesil Oyun Grubu Dönemi Beyşehir’in Parklarında Yeni Nesil Oyun Grubu Dönemi
Beyşehir ilçesinde, mevcut parklar yeni nesil modern çocuk oyun gruplarıyla donatılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye tarafından ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan çocuk oyun parklarının yeni nesil modern oyun grupları ile donatılıp, zeminlerinin ise yürütülen kauçuk malzeme yerleştirme çalışmalarıyla daha güvenli hale getirildiğini söyledi.

Özaltun, Beyşehir’de çocuk oyun grubu olmayan parkları yeni dönemde modern oyun gruplarıyla donatırken, bu parklardan istifade eden yetişkinlerini de unutmadıklarını belirterek, “Çocuklarını oynamaları için parklara getiren ebeveynlerinin sportif faaliyetlerden istifade etmeleri için uygun alanlara spor ve fitness aletleri yerleştirmeye başladık.” dedi.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde bulunan parkların yeni nesil oyuncuklarla donatılması ve bu alanlardan yararlanan çocuklar için zemininin daha güvenli hale getirilmesi için göreve geldikten sonra başlattıkları çalışmaların hız kazandığını belirten Özatun, “Göreve geldiğimiz üç yıldan bu yana 2014 yılında 6, 2015’te 17, 2016’da ise 13 mahallemizde olmak üzere toplam 36 farklı mahallemizde çocuk oyun grubu olmayan parkımıza veya alana oyun grubu kurulumu gerçekleştirilmiştir.Bunların büyük bölümü zemini kauçuk malzemeden oluşan yeni nesil oyun gruplarından oluşuyor. Kullanıma hazır hale gelen oyun gruplarının etrafına ağaç ve çeşitli çalı grupları dikilirken, yapılan çimlendirme çalışmalarıyla parklar görsel olarak daha estetik hale getirildi. Merkez ve dış mahallelerimizde yürütülen bu çalışmalar çerçevesinde birçok parkımızda ise bu oyun gruplarının hemen yanındaki uygun alanlara yetişkinlerin istifade edebilmesi için spor aletleri yerleştirilmiştir. Aynı dönemde, yerleşim merkezlerimizdeki mevcut çocuk oyun gruplarının tamir ve bakımları da aksatılmadan yürütülmüştür.” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün parklarda zemini kauçuk malzemeden oluşan modern çocuk oyun gruplarının kurulumuna yönelik çalışmalarını bu yıl da sürdüreceğini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

“Bu yıl, ilkbahar mevsimi ile birlikte İçerişehir Mahallesi’ndeki Eşrefoğlu İlk ve Ortaokulu önünde yeni bir park alanı oluşturulup, kauçuk zeminli çocuk oyun grubu kurulumunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu parklarımızın sayısı zaman içerisinde daha da artmaya devam edecektir. 2017 yılı içerisinde Vuslat Parkı içerisindeki 2 çocuk oyun grubunun sökülerek yenilenmesi de planlanırken, mahallelerimizdeki tüm parkların eksiklikleri giderilmeye devam edilecektir. Mahallelerimizde kurmuş olduğumuz çok amaçlı spor salonlarının çevrelerinin düzenleme çalışmaları bu yıl da sürdürülecektir.”

10 Mayıs 2017, Çarşamba - 309