Birinci gelebilmek için Beyşehir’in yollarında pedal çevirdiler Birinci gelebilmek için Beyşehir’in yollarında pedal çevirdiler
Beyşehir, dün uluslararası bisiklet turuna evsahipliği yaptı.Bisikletçiler turun 3.etabını kazanabilmek için Beyşehir yollarında pedal çevirdi.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun 193,5 kilometrelik 3.etabını, İran Milli Takımı’ndan Mohammad Ganjkhanlou birinci, Torku Şekerspor’dan Ivan Balykin ikinci, aynı takımdan Batuhan Özgür ise üçüncü olarak tamamladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Mosso’nun sponsorluklarıyla düzenlenen Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nda 3.gün, Konya-Seydişehir-Beyşehir-Huğlu-Beyşehir etabıyla tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz’ün de yer aldığı programda, Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun 3.etabı Konya’daki Anıt meydanından start aldı.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DERECEYE GİREN İSİMLERE ALTIN ÖDÜLÜ

193,5 km’lik Konya-Seydişehir-Beyşehir-Huğlu-Beyşehir etabında 10 ülkeden 12 takım, toplamda 69 sporcu yarıştı. Yarış, Beyşehir ilçe  merkezinde Atatürk meydanında son buldu.

Yaklaşık 4 saat 47 dakika 7 saniye süren etap sonunda Mohamad Ganjkhanlou birinci oldu.

3.etabın genel klasman liderinin giydiği sarı mayoyu Torku Şekerspor’dan Ivan Balykin, en iyi sprinterin giydiği yeşil mayoyu İran Milli Takımı’ndan Mohammad Ganjkhanlou, en iyi yokuşçunun giydiği kırmızı mayoyu ise Kocaeli Lassa Takımı’ndan Kadir Kelleci kazandı.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun 3.etabında dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerini göl kenarındaki festival alanında düzenlenen törende Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Konya İl Temsilcisi Nurettin Kirpiksiz verdi.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, bugün yapılacak 110,3 km’lik Konya-Kızılören etabıyla sona erecek.

21 Haziran 2018, Perşembe - 322