Bisikletli Gezginler, Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti Bisikletli Gezginler, Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
Türkiye’nin farklı coğrafyalarını pedal çevirerek tanıyan bisikletli gezginler, Beyşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Son gezi durağı  Beyşehir ilçesi olan bisikletli gezgin Ahmet Salih Özenir ve Levent Kambir, 250 kilometre boyunca pedal çevirerek gezeceği bölgenin hem coğrafyasını, hem insanlarını, hem kültürünü tanımayı amaçlıyor. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, kendisi gibi bisiklet tutkunu Levent Kambir ile birlikte otobüsle geldikleri Beyşehir ilçesinde, pedal çevirerek yöreyi tanımak istediklerini belirtti.

Tur kapsamında Beyşehir ve çevresindeki  yakın coğrafyasında 250 kilometre boyunca pedal çevireceklerini anlatan Özenir, şunları kaydetti:  “3-4 gün sürecek bölgedeki bisikletli gezimiz için Mersin ilinden Beyşehir’e geldik. 15 yıldır bisikletle gezerek Türkiye’nin farklı coğrafyalarını tanımaya çalışıyoruz. Bu yolculuğumuz esnasında gittiğimiz yörelerin insanını, doğasını tanıyarak kültürümüzü artırmaya gayret ediyoruz. Aslında,sağlıklı, çevreci, ekonomik, kent dostu, sosyal ve kültürel yeni bir yaşam biçimi oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Dernek olarak, bisikletli yaşamı benimseyen  ve yarınlarda benimseyerek insanların, şehrin, çevrenin de taleplerine sözcü olmaya, çözümün parçası olmaya çalışıyoruz.  Amacımız, bisikletli yaşam biçimi konusunda farkındalık oluşturmak, insanları bisikletli yaşam konusunda bilinçlendirmek, bisikleti sevdirmek.  Bunun yanısıra, bisikletlerimizle gezdiğimiz coğrafyalarda yörenin insanlarını daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Farklı kültür yapılarını öğreniyor,  insanlarla tanışma ve biraraya gelme imkanı buluyoruz. Ayrıca, pedal çevirirken bölgenin doğal güzelliklerine de bizzat tanıklık etmiş oluyoruz. Bu çerçevede, bisikletli gezginler olarak son gezi durağımız Beyşehir ilçesi oldu. Buranın doğal güzelliklerinin ününü duymuştuk. Şimdi daha yakından görme ve tanıma fırsatımız olacak. Turumuzu tamamladıktan sonra tekrar geldiğimiz Mersin ilimize döneceğiz. Bu anlamda, ziyaret ettiğimiz Beyşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Birimi’nden Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Mustafa Büyükkafalı’dan gezi güzergahımız olan Beyşehir ve coğrafyası hakkında  bilgiler aldık. Bu çerçevede,  başlayan bisiklet gezimiz ile birlikte yol üzerindeki bölgenin tarihi mekanlarını da inşallah görme fırsatı bulacağız.”

26 Eylül 2017, Salı - 107