Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/beysehir/public_html/general.php on line 13
Çatılardaki Buz ve Kar Kütlelerine Karşı Anonslu Uyarı - T.C. Beyşehir Belediyesi
Çatılardaki Buz ve Kar Kütlelerine Karşı Anonslu Uyarı Çatılardaki Buz ve Kar Kütlelerine Karşı Anonslu Uyarı
Beyşehir ilçesinde, yoğun kar yağışı sonrasında binaların çatılarında biriken kar yığınları ile oluşan buz sarkıtlarına karşı vatandaşlar Belediye tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen anonslarla uyarılıyor.

Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarı anonslarında, son 10 gündür bölgede etkili olan kar yağışı sonrasında ev ve binaların çatılarında oluşan yoğun kar yığınları ve buz sarkıtlarına dikkat çekilirken, bu yapıların ve çatıların altından vatandaşların yaya olarak geçmemesi, risk oluşturan bölgelerde ise daha dikkatli olunması isteniyor.

Bu arada, Beyşehir Belediyesi ekipleri de, Belediye hizmet binasındaki çatıda oluşan buz sarkıtlarına karşı tedbir aldı. Ekipler, Belediye hizmet binasına uzatılan hidrolik merdivenli sepetli bir araç vasıtasıyla çatının altlarında binanın dış cephesinde oluşan buz sarkıtlarını kırarak temizleme çalışması yaparken, yoldan geçen yayalara faaliyetin zarar vermemesi  için de önlem aldı.

Beyşehir’de bazı halı saha işletmecileri ise tesislerinin kar yığınlarından zarar görmemesi için vinçler aracılığıyla kar temizliği gerçekleştiriyor. İtfaiye ekipleri ise talep gelen okulların çatısındaki buz sarkıtlarını  kırarak temizliyor.

Ayrıca bazı vatandaşlar da ev ve binalarda oluşan buz sarkıtlarını kendi imkanlarıyla kırmak suretiyle yürüyen insanlar için tehlike oluşturmasının önüne geçmeye çalışıyor.

5 Ocak 2017, Perşembe - 342