Doğaseverler şehitler anısına ekinlik dağına tırmandı Doğaseverler şehitler anısına ekinlik dağına tırmandı
Beyşehir ilçesinde, Batman şehitleri ve tüm şehitler anısına doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüş Topluluğu ile Beyşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine, Konya, Seydişehir ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Doğa Yürüyüşü Topluluğuna mensup gençlerin de aralarında olduğu 40 doğasever katıldı.

Doğaseverler, Akçabelen Mahallesinde bulunan bin 1590 metre yüksekliğe sahip Akçabelen ekinlik dağı zirvesine tırmandı. Yaklaşık 6 kilometre mesafeli parkurda ormanlık ağaçlar arasında yürüyerek zirveye çıkan doğaseverler, üzerlerine giydikleri siyah giysilerle, Batmanda şehit düşen askerler adına zirvede bayrak açtı.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit düşen askerler anısına etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik çerçevesinde doğaseverlere Akçabelene özgü şeker fasulye ve bulgur pilavı ikram edildi.

Büyükkafalı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a etkinliklere verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

9 Ekim 2018, Salı - 448