Doğaseverler zirveye tırmandı Doğaseverler zirveye tırmandı
Beyşehir ilçesinde, doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüş Topluluğu ile Beyşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Doğa Yürüyüşü Topluluğuna mensup gençlerin de aralarında olduğu çok sayıda doğasever katıldı.

Doğaseverler, Yeşildağ Mahallesi, Ecirli bölgesindeki bin 790 metre yüksekliğe sahip Flama Taşı Zirvesi’ne tırmandı.

Yaklaşık 7 kilometre mesafeli parkurda ormanlık ağaçlar arasında yürüyerek zirveye çıkan doğaseverler, Beyşehir Gölü’nü de yükseklerden izleme ve fotoğraflama imkanı buldu.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, bir süredir ara verdikleri doğa yürüyüşü etkinliklerine yeniden başladıklarını söyledi.

Etkinlik çerçevesinde zirveye tırmanırken bölgedeki doğada kendiliğinden yetişen sonbahar çiçeklerini de görme imkanı bulduklarını vurgulayan Büyükkafalı, “Yıllardır doğa yürüyüşü etkinliği düzenliyoruz. Son etkinliğimizde ilk kez doğaseverler olarak bir yabandomuzu sürüsü ile karşılaştık. Yürüyüş esnasında 50 metre önümüzden geçen 20’ye yakın yaban domuzu bizleri bayağı bir tedirgin etti.”dedi.

Büyükkafalı, doğa yürüyüşlerinin sonbahar döneminde daha da hız kazanacağını belirtirken, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a etkinliklere verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

3 Ekim 2018, Çarşamba - 418