Konya’da Yaşayan Mültecilere Beyşehir Tanıtıldı Konya’da Yaşayan Mültecilere Beyşehir Tanıtıldı
Konya’da yaşayan mültecilere Beyşehir gezisi ile ilçenin tarihi mekan ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

2015 yılından bu yana Suriyeliler başta olmak üzere, Konya’da yaşayan mültecilere yönelik olarak yürüttüğü çalışmalarla destek veren Türk Kızılayı Konya Toplum Merkezi, Beyşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Beyşehir gezisi programı tertip etti.

Beyşehir Belediyesi Sosyal Kültür İşleri Temsilcisi Mustafa Büyükkafalı’nın da eşlik ederek katılımcılara rehberlik yaptığı gezide, Konya’da yaşayan Suriye, İran ve Iraklı mültecilere Beyşehir’in tarihi Eşrefoğlu Camisi, Eflatun Pınar Hitit Kutsal Anıt ve Havuzu, Fasıllar Anıtları, tarihi Taşköprü, Kale Kapısı tanıtıldı. Beyşehir Gölü’nde tekne turuna da katılan yabancı misafirler, adaları da yakından görme imkanı buldu.

100 binin üzerinde Suriyeli’nin bulunduğu Konya’da, Fas, Cezayir, Irak, İran, Afganistan ve Somali’den gelen çok sayıda mülteci yaşıyor. Türk Kızılayı Toplum Merkezi, Konya’da ikamet eden mültecilerin bölgeye adaptasyonu amacıyla eğitimlerine yönelik faaliyetlerin yanısıra değişik birçok çalışma yürütüyor. Mülteciler, sergilenen çalışmalarla Türkçe öğreniyor, Türk kültür ve yemeklerini ve yaşadığı ilin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıyor.

24 Ekim 2017, Salı - 122