Özaltun: “Beyşehir’e Hizmet Etmekten Gurur Duyuyorum” Özaltun: “Beyşehir’e Hizmet Etmekten Gurur Duyuyorum”
Konyalılar Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen “Konya-Karaman Hemşehri Buluşması” programına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehirli olmaktan, Beyşehir’e hizmet etmekten sizler sayesinde daha fazla gurur duyuyorum”dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de katıldığı İzmir’de düzenlenen programda kürsüye gelen Başkan Özaltun, salonu dolduran hemşehrilerine hitap etti.

Katıldığı programda, kendisini Beyşehir’de ve Konya’da gibi hissettiğini vurgulayan Özaltun, “Burada bizlere yabancılık çektirtmediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında, kendisine iki belediye başkanını örnek aldığını belirten Özaltun, “Bir tanesi, belediye başkanlığıyla olsun, liderliğiyle olsun, başkomutanlığıyla olsun dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim ilk örneğim. Belediye Başkanlığında, büyükşehir belediyeleri arasında tıpkı benim gibi heyecanlı, benim gibi içi  Konya aşkıyla dolu Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Tahir Akyürek de, benim ikinci örneğim.” derken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabi örnek alınacak bir konu daha var. Ben ilk göreve başladığımda kalbim 120 atıyordu. Bugün sizleri görünce kalp atışlarım daha da arttı. Zira ben Beyşehirli olmaktan, Beyşehir’e hizmet etmekten sizler sayesinde daha fazla gurur duyuyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi benim gibi heyecanlı biri daha var. Bu federasyonun oluşmasından tabii ki başkanımızın çok büyük desteği var ama dernek başkanlarımızın çok daha fazla katkısı var. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Diyorum ki Konya’nın bir sözü var. Konya’yı hepiniz biliyorsunuz görüyorsunuz, hani derler ya Konya için; ‘Gez dünyayı gör Konya’yı. Beyşehir’in de artık bir sözü var; Alaaddin Keykubat’ın dediği; ‘ Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır’ sözü değil. Beyşehir’i görenler için söylemiyorum. Diyorum ki; ‘ ömrünüzde Beyşehir’i bir defa görün. İkincisinde ister görün, ister görmeyin’ diyorum. Zaten ikinci kez mutlaka göreceksiniz.”

“BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, yaptığı konuşmada, Konya'nın şehir olarak dünyada önemli platformlarda temsil edilme sürecini anlatarak, bu emaneti gelecek nesillere aktarmak için büyük gayret gösterdiklerini, Büyük Türkiye hedefine katkı sağlamak için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konyalıların yüreğinin İzmir'de attığını gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti. Halk oylamasına kısa bir süre kaldığını ve herkesin sandığa gitmeden iyi değerlendirme yapmasını isteyen Sorgun, “Bu sıradan bir süreç değil. Burada Türkiye\'nin geleceği oylanacak, milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçimi yok ama milletimizin geleceğinin seçimi var. Bunun için hangi partiye oy vermiş olursanız olun ama Türkiye adına 16 Nisan'ı ıskalamamak gerekiyor” diye konuştu.

YAPILAMAYAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, Konya-Karaman Hemşehri Buluşması’nda bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Memleket sevgisinin renginin her yerde aynı olduğunu anlatan Bakan Elvan, hayatın her alanında Cumhuriyetin geri kalmış yıllarında yapılmayan, yapılamayan projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Geçmiş dönemdeki siyasi krizlerden örnekler veren Bakan Elvan, bunların faturasını ülke ekonomisin ödemek zorunda kaldığını, Türkiye'nin şu anda 7 düvele karşı mücadele ettiğini, bunun için de birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un “Evet diyenleri İzmir'de denize dökeceğiz" sözlerini hatırlatarak, sert sözlerle eleştiren Bakan Elvan, “Sözde Konya milletvekili olacak zat, yazıklar olsun sana, devletin kurumlarında çalışacaksın, devletin maaşını alacaksın, ondan sonrada çıkıp diyeceksin ki 'evet diyenlerin yedi sülalesini denize dökeceğiz.' Bizde diyoruz ki milletimiz doğrusunu yapar. Milletimiz sağduyu sahibidir. Aramızdaki fark bu. Biz diyoruz ki millet ne derse o olsun. Onlar diyor ki millet ne derse, o olmasın. Millet hükümeti seçsin, Meclisi oluştursun ama o hükümetin o Meclisin üzerinde bir vesayet ortamı oluşsun ki onu kontrol etsin. Diktatör arıyorsanız, aynaya bakacaksınız. Sizin anlattığınız diktatörlüktür” dedi.

10 Nisan 2017, Pazartesi - 240