Özaltun: “Beyşehir’e yatırımlar hız kesmeden devam ediyor” Özaltun: “Beyşehir’e yatırımlar hız kesmeden devam ediyor”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’nin son dönemde Afrin ve sınır ötesinde yürüttüğü çok sayıda operasyona rağmen ülke genelinde olduğu gibi Beyşehir’de de yatırımların hız kesmediğini söyledi.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde düzenlediği toplantıda Konya ve Beyşehir Kurucuovalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Kurucuova mahallesi sakinleriyle biraraya geldi.

Özaltun, toplantıda yaptığı konuşmada, hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerin ardından Beyşehir’in son 4 yıl içerisinde geldiği noktaya, değişime ve gelişime dikkat çekti.

Afrin’de yürütülen harekatın yanısıra Türk ordusunun sınır ötesine gerçekleştirdiği operasyonlara vurgu yapan Özaltun, “Bu dönemde bir bakıyorsunuz Afrin’de ve başka bölgelerde yürütülen çok sayıda operasyona ve dünyanın farklı noktalarındaki şer odaklarının ülkemiz aleyhine yürüttüğü onca mücadeleye rağmen, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yatırımlar hız kesmeden, hatta  tam tersine daha da artarak devam ediyor.”dedi.

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde yürütülen hizmetlere değinen Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi ve devlet yatırımlarının da durmadan sürdüğünü söyledi. Beyşehir bölgesini yakından ilgilendiren ulaşım yatırımlarıyla ilgili bilgiler de veren Özaltun, Yeni Devlet Hastanesi yanından geçecek çevre yolu çalışmasına değindi. Çevre yolu ihalesinin yapıldığını, ihaleyi üstlenen firmanın yer tesliminin ardından çalışmalara kısa zamanda başlayacağını anlatan Özaltun, Beyşehir-Seydişehir ilçeleri arasındaki mevcut yolun da bölünmüş yol olarak ihalesinin yapıldığını, ardından başlayan çalışmaların halen devam ettiğini anlattı.

Kurucuova ve Gölyaka güzergahındaki yerleşim merkezlerini de yakından ilgilendiren Beyşehir-Yenişarbademli arasındaki yol çalışmalarına da değinen Özaltun, “Geçmişte bu yol da çok konuşuluyordu. Kurucuova yolunda da inşallah çoğu gitti, azı kaldı. Konya-Beyşehir yolundaki kadersizliği çok yakında orada da bitirmiş olacağız. Yine, Beyşehir-Isparta arasındaki bölünmüş yol çalışmaları da devam ediyor.”diye konuştu.

Ulaşım yatırımlarının kentler için çok önemli olduğunu konuşmasında vurgulayan Özaltun, “Eğer ulaşımınız olursa şehir kazanır. Dolayısıyla şehre yatırımcı daha fazla gelir. Tabi,Beyşehir-Antalya arasındaki Gembos yolu güzergahlı yol çalışmalarını duyan yabancı yatırımcıların ilçemize olan ilgisi arttı. Bunu son dönemde, her noktada yakından görebiliyoruz. Dün, yatırımcılar bölgemize ilgi göstermezken, bugün tam tersi bir durum yaşanıyor.”diye konuştu.

Beyşehir’de yapımı tamamlanan, devam eden ve bundan sonraki süreçte hayata geçirilen projelere de değinen Özaltun, konuşmasını ardından dernek yöneticileri ile mahalle sakinlerinin aktardığı talep ve sorunları dinledi.

Toplantıya, Belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri, Konya Kurucuovalılar Kültür ve Yardımlaşma  Derneği  Başkanı Hasan Özen, Beyşehir Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can ve Kurucuova Muhtarı Mehmet Altıparmak ile mahalle sakinleri katıldı.

10 Nisan 2018, Salı - 551