Özaltun, Beyşehirli milli tekvandocu Sarı'yı kutladı Özaltun, Beyşehirli milli tekvandocu Sarı'yı kutladı
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Filistin’in Ramallah kentinde yapılan şampiyonada Türk Milli Takımı’na altın madalya kazandıran Beyşehirli milli tekvandocu Yunus Sarı’yı başarısından ötürü kutladı.

7-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Filistin Open Teakwondo Turnuvası’na Beyşehirli milli sporcu Sarı, Türk Milli Takımı’na ait 5 kişilik milli takım kafilesi ile birlikte katıldı. 80 kilo erkeklerde mücadele veren Sarı, turnuvada altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı.

Milli takım arkadaşları ile birlikte rabia işareti yaparak şampiyonluğunu kutlayan Yunus Sarı, Filistin Open 2018’de elde ettiği altın madalyanın kendisinde çok daha farklı bir anlamı olduğunu belirterek, “Bu şampiyonada aldığım altın madalya ve puandan daha çok kardeş ülkemiz Filistin’e giderek bu kutsal toprakları görmüş olmanın ve milli takım olarak zor şartlar altında yapmış oldukları turnuvada onlara verdiğimiz desteğin mutluluğunu yaşıyorum. Herkesin burayı ziyaret edip bu insanların çektikleri zulmü, İsrail’in nasıl insan haklarını ayaklar altına altığını mutlaka görmesi gerekiyor" dedi.

10 Eylül 2018, Pazartesi - 48