Özaltun: “Gençler umudumuzdur” Özaltun: “Gençler umudumuzdur”
Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

Özaltun, 99’uncu yıl dönümü kutlanan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini, “Ya bağımsızlık, ya ölüm” diyerek, 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak yaktığını vurguladı.  Türk gençliğinin omuzlarında taşıdıkları emanetin sorumluluğuyla daha çok çalışıp çağın gerektirdiği donanıma sahip olmaları gerektiğini  vurgulayan Özaltun, “Gençlerimiz umudumuzdur” diyerek  mesajında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye'nin kalkınması ve dünyada hak ettiği yere ulaşmasında gençlerimize büyük görevler düşüyor. Milletin umudu olan gençlerimize güvenimiz tamdır. Her türlü gelişmenin temelinde nitelikli eğitim vardır. Medeniyet yarışını kazanmanın yolu iyi eğitilmiş nesillere bağlıdır. Gençlerimizin işini iyi yapan, ahlaklı, insanlara karşı sevgi ve saygı içerisinde, sorumluluğunu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmaları en büyük temennimizdir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz kendilerini çok iyi yetiştirecek. Artık bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu dünyamızda gençlerimiz daha çok okuyup, kendilerini çağın beklentilerine uygun niteliklerle donatacak. Gençlerimizin Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa edeceklerine dair inancım  tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutlarken, şehitlerimize rahmet, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum”

19 Mayıs 2018, Cumartesi - 591